Bli skidinstruktör i Ischgl

Ös på!

Destinationen

Det är ingen överraskning att Ischgl är en av världens mest populära skidorter, när du som skidinstruktör i Ischgl kan åka i backarna på hela 238 kilometer – spridda över både Österrike och Schweiz. Området erbjuder en mängd möjligheter och utmaningar oavsett skidnivå.

 

Skidorter i Tyrolen är av högsta kvalitet och Ischgl är inget undantag. Kort sagt, orten är ett toppområde. Med ett liftkort här får du tillgång till både Ischgl och det schweiziska området Samnaum, vilket gör att du kan utforska hela Silvrettaområdet. Oavsett om du föredrar att ta dig an Ischgls ökända minfält av puckelpister, ta dig till den 2872 meter höga toppen eller freestyle i en av de två funparkerna – är möjligheterna som instruktör i Ischgl oändliga. Ischgl grundades 1963 och har sedan dess vuxit till en modern skidmekka. 1100 snökanoner garanterar snö under hela säsongen. Med 45 av de nyaste gondolerna och liftarna på marknaden är det möjligt att utforska hela området på kort tid. Den nya gondolen Pardatschgratbahn innehar faktiskt världsrekordet för den högsta höjdskillnaden på hela 1251 meter.

Skidskolan

Som instruktör med Snowminds får du alla verktyg du kan behöva för att få en bra säsong på denna stolta skidskola. Uppgifterna roteras runt för att alla ska få en varierad tillvaro. Som skid- eller snowboardinstruktör i Ischgl bor du oftast i små hus utanför stan. Men det är inga problem – det går skidbussar fram och tillbaka till byn!

Livet som instruktör

Det goda slutar inte här – som instruktör i Ischgl har du möjlighet att delta i alla olika event som hålls under säsongen. Programmet innehåller tre stora konserter med stora namn (tidigare namn inkluderar till exempel Elton John, P! NK, Bob Dylan, Katie Perry, Lionel Richie, The Killers och Rihanna). När det kommer till afterski så är det svårt att hitta bättre. Här finns något för alla och barerna är öppna sent. Ischgls slogan är ganska talande för tillvaron: “Relax. If you can”.

Fakta

  • Skidåkning från 1377möh till 2872möh
  • 238km pist
  • 45 liftar
  • Åkning i både Österrike och Schweiz
  • 3 gondoler
  • Aktivt nattliv

 

 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig