Bli skidinstruktör i Castle Mountain

Vildmarksäventyr

Bli skidinstruktör i Castle Mountain

I nordvästra Alberta finner man den lilla, genuina skidorten Castle Mountain Resort. Det ligger beläget i anslutning till Castle Provincial Park som är känd för sin vackra natur och rika djurliv. Här finner man till exempel Grizzly björn och järv. Skidorten ägs av ett litet företag som värnar mycket om miljö och en stark community kring skidorten. Castle är den näst största skidorten i Alberta, till och med bland de större i Kanada, sett till yta så här behöver man inte trängas i backarna eller slösa tid i liftkö. Orten stoltserar dessutom med högsta genomsnittliga snöfallet per år i Alberta, uppemot 9 meter!

Skidskolan i Castle

 

Som skidinstruktör i Castle Mountain kan du förvänta en riktigt typisk Kanadensisk omgivning – du tog dig inte hela vägen till Kanada för något annat väl? Skidskolan i Castle lägger stor vikt på gemenskap och sammanhållning så du kommer direkt tas emot med öppna armar. Du kommer uppleva att det känns som en familj, och den mysiga känslan gör att det direkt känns som hemma. När det kommer till skidträning så har du kommit till paradiset, skidskolan är hem åt många lokala legender som kan hjälpa dig med feedback och personlig träning under hela säsongen. I det hela kan du förvänta mycket värme och passion för skidåkning i Castle. 

Livet som skidinstruktör i Castle Mountain

 

Här kretsar livet kring åkningen! Hit kommer säsongare som är fokuserade på att åka så mycket som möjligt under vintermånaderna. Skidområdet ligger spritt över två berg och bjuder på utmanande terräng. Det finns gott om drops, chutes och bowls. Här erbjuds också catskiing, på så sätt kan det stora skidområdet utvidgas ytterligare! Under säsongen anordnas sociala event för personalen och det finns en lokal bar där säsongarna samlas efter en dag i backen. När det börjar bli tomt i skafferiet kan man åka till den närmaste lite större orten Pincher Creek. Där finns allt man kan behöva plus en del barer och restauranger. 2,5 timmar från Castle Mountain ligger dessutom Calgary – en stad man också kan passa på att utforska under sin säsong.

Korta fakta

  • Näst största skidområdet i Alberta
  • 94 backar
  • 7 liftar
  • Genomsnittligt snöfall per år: 9 meter
  • Cirka 1453 hektar skidbar terräng
  • 55% svarta nedfarter
  • Längsta nedfart: 7 kilometer
  • Cirka 860 fallhöjdsmeter

Delta på 1, 2 eller 3 veckors skidcamp i mars⛷️

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU