10 veckors level 1+2 skidinstruktörskurs i Verbier

Få en episk säsong i Verbier!

10 VECKORS LEVEL 1+2 SKIDINSTRUKTÖRSKURS I VERBIER

I Freeridevärldens mecka. Det finns en anledning varför Verbier har varit värd till finalen av Freeride World Tour flera år i rad! Det kombinerar något av den bästa skidåkningen i världen med en levande by. Det är en internationell vibe och det är inte ovanligt att springa på en professionell skidåkare på en dag. Det faktum att många professionella åkare har Verbier som hemmabas säger en hel del!

Vi kan nu stolt presentera en unik vinteräsong, där du kombinerar träning, “shadowing”, och jobbmöjligheter under 10 veckor på våran engelsktalande level 1 och 2 skidinstruktörskurs i Verbier. Du kommer få direkt åtkomst till hjärtat av 4 Vallées skidresort, ett av Schweiz största skidområden som erbjuder varierad terräng.

EN VINTER I LES 4 VALÉES

Programmet är utformat för att förbereda dig för arbete som instruktör på en lokal skidskola i Schweiz. Du kommer att delta i våran  IASI level 1 + 2 skidinstruktörs internship, som går helt på engelska.

Som en del av kursen får du boende för hela vintern, internationellt igenkänd level 1+2 utbildning, cirka 170 timmars träning, franska lektioner, ett träningsprogram, träning i freestyle och bergssäkerhet, videoanalys, och mycket mera. Kortfattat; med komfort i våra mycket erfarna tränare, garanterar vi att detta blir ditt livs mest utvecklande skidupplevelse full med high fives och skratt!

Med mycket träning kommer du att få värdefull erfarenhet under din säsong. För att vara med på kursen ser vi att du kan åka med säkerhet på svåra röda backar. Från den startpunkten är både level 1 och 2 inom räckhåll.

 

LIVET SOM INSTRUKTÖR

Av goda skäl är Schweiz en av de mest önskade skidorterna för både nya och erfarna skidinstruktörer. De schweiziska alperna erbjuder något av världens bästa skidåkning. Detta framgår särskilt av skidorten 4 Vallées, som är känd för sin fantastiska terräng. Det är inte en slump att orten har varit värd för Freeride World Tour-finalen i flera år!

Eftersom Schweiz är mycket eftertraktad och tar emot en stor mängd rika kunder är det en av de bästa platserna att lära av erfarna instruktörer och starta din karriär som instruktör. Som ny-certifierad instruktör får du vanligtvis mellan 20-27 CHF i timmen, vilket är betydligt högre än någon annanstans. Om du planerar att göra en karriär av skidåkning är det här the place to be!

Under säsongen kommer du att bo med andra Snowminders i en delad lägenhet med kök i antingen Verbier eller Le Châble som bara är en sväng med gondolen bort. Verbier är en livlig skidby med ett fantastiskt skidinstruktörssamhälle. Instruktörerna träffas vanligtvis på några lokala platser på orten och på lediga dagar är det ofta några av dem som utforskar orten tillsammans.

VAD FÅR DU AV SNOWMINDS?

Vi har skapat en vinterupplevelse från november till februari, eller från februari till april, där du kommer att bli certifierad skidinstruktör på level 1 + 2 med möjligheten att arbeta i Verbier.

Med detta kurspaket kan du se fram emot följande:

 • En vinter i Verbier
 • Delat boende i Verbier under kursen
 • Snowminds Team Leader hela kursen
 • Säsongsliftkort till Verbier och 4 Vallées*
 • 170 timmar av skidträning för level 1+2 inklusive videoanalys och kvällsteori
 • Level 1+2 BASI exam inklusive alla kostnader, material och ett års medlemskap
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Sociala team events under säsongen
 • Kick-off Event innan avresa
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Verbier, Schweiz**
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumkostnader etc.
 • Mat och annat som inte nämns ovan

 

Som Snowminds-varumärke tar vi hand om allt det praktiska och samordnar med våra professionella partners i Schweiz för att ge dig en upplevelse som vi är kända för!

*Det tillkommer en kostnad på 300 CHF på ditt liftkort om du är född 1999 eller tidigare, och/ eller de som anmäler sig efter den 20:e november 2023.

**Vi hjälper gärna till med rekommendationer för att boka flygbiljetter och flygplatstransfer till din slutdestination. Kontakta oss om du är intresserad.

PROGRAM FÖR SÄSONGEN

Våran Verbier level 1 och 2 program är perfekt för dig som söker ett sabbatsår samtidigt som du utvecklar din egen skidåkning och blir certifierad instruktör. Vi håller våra 10-veckors kurser level 1+2 två gånger per säsong. Du kan välja mellan följande datum:

 

 • November-Februari
 • Februari-April

 

Om du går den tidiga kursen får du en möjlighet att bli kvalificerad och sedan arbeta på en skidort från och med februari och framåt. Om du går den senare kursen kan du bli kvalificerad i tid för vintern på södra halvklotet eller komma före nästa vintersäsong!

Om du inte nödvändigtvis är intresserad av att undervisa är den korta kursen ett fantastiskt tillfälle att höja din skid- eller snowboardnivå, utan att behöva satsa på en hel säsong! Om du är mer intresserad av arbetsmöjligheter under säsongen rekommenderar vi vår kurs för hela säsongen på level 1+2 i Verbier.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år och kan åka till Schweiz på ett turistvisum

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.

Pris

Course Icon 10 veckors level 1+2 skidinstruktörskurs

Course Icon Från 99.995 SEK

Course Icon

Course Icon Verbier, Schweiz

Ansök

Frågor? Ring oss!

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU