Rundresa i Japan

Avsluta säsongen med två magiska veckor i Japan!

Upplev magin i Solens Rike på en Rundresa i Japan

Japan är på många sätt unikt! De flesta av våra instruktörer åker hit för den magnifika pudersnön, men blir snabbt överraskade över hur mycket annat landet faktiskt har att erbjuda. Allt från historisk kultur, spännande vulkanisk aktivitet, världens trevligaste människor (!), fantastisk matkultur till hysteriskt roliga upplevelser oavsett vart du befinner dig. Nu har du möjligheten att avsluta säsongen på bästa sätt med Snowmindsfamiljen, på en rundresa i Japan!

 

Japan är den perfekta kombinationen av nytt och gammalt, vilket kan intygas av den oändliga lista av påhitt japanerna är kända för. Vi behöver nog bara nämna Nintendo, Samurajer, animation, Karate, Sumobrottning, Pokémon, geishor, Saké och höghastighetståget Shinkansen, för att ni ska förstå vad vi menar. Utöver dessa inspirerande och häftiga uppfinningar bjuder Japan på moderna städer omringade av otroligt vackra landskap. Mitt i Tokyo kan du hitta allt från höghus till gulliga hotell, med gångavstånd till japanska trädgårdar och heliga sjöar. Om du mot förmodan skulle känna dig en aning klaustrofobisk av staden, behöver du inte oroa dig. Endast några få timmar utanför ligger Mt. Fuji, landets största vulkan och nationellt berömt landmärke.

 

Det är inte för ingenting, att Japan snabbt har blivit en av våra absoluta favoriter. Om du gör säsong i Japan får du inte missa att ta del av “sommarårstiden” i detta sköna land. Vi har planerat resan så att du åker efter vintersäsongen och, om du har lust, kan du följa med till de tropiska öarna på Hawaii efteråt. Vi hoppas att du vill följa med på detta äventyr! 🇯🇵 🌸🗻✌

"Jag åkte med på detta äventyr efter min säsong i Japans snöiga landskap, och blev verkligen överraskad över, vilket vackert land Japan är. Det var som en resa i tiden att lämna Hokkaidos vinter och plötsligt stå i Kyotos bambuskogar"

- Dan, Snowminds instruktör

Resedetaljer

Vi har efter många resor i Japan skräddarsytt en rundresa, som vi menar ger dig och alla andra Snowminders det absolut bästa av Japan. Resedatumen är avstämda med din skidskola, så att du kan avsluta ditt arbete innan du ger dig ut på denna unika upplevelse. Tidpunkten för resan sammanfaller även med att du har möjlighet att se de berömda och mycket vackra körsbärsträden blomma (sött- ja, och helt klart tjusigt!🌸🌸🌸)

Datum: 4-16 april 2024

 

Resplan

Dag 1: Tokyo🇯🇵

Ni möts vid ert hostel och rivstartar resan med en gemensam middag! På hostellet kan ni även förvara er skidutrustning under resans gång.

Dag 2-3: På äventyr i Tokyo🗼

Tokyo är kontrasternas stad. Staden är ett stort pulserande inferno av butiker, tillsammans med ett hav av restauranger, spelhallar och karaokebarer. I Tokyo är det möjligt att ta metro runt till de olika shoppingdistrikten som exempelvis elektronikcentrumet Akihabara, Ikebukero där det ligger en mangashop i varje gathörn eller Shinjuku eller Harajuku, var ungdomskultur och fashion blomstrar. En sådan tripp ger en god inblick i den ultramoderna, men samtidigt mycket traditionella kultur som präglar Tokyo. Den mer traditionella delen av staden hittar du i Asakusa runt omkring Asakusa templet. Templet och parken bredvid är otroligt vackra, men som på de flesta ställen i Tokyo, fullständigt proppat med människor. Vi har inkluderat en guidad tour runt i staden, så att du kan få det bästa intrycket och verkligen se “allt”!

Dag 3-5: På upptäcksfärd i och omkring Kyoto✌️

Nästa dag går resan till Kyoto, platsen för landets största kulturskatt. Staden är en viktig del av ett besök i Japan och bjuder på några av de mest magnifika templen, de mystiska geishorna och en fantastisk bambuskog. Under dag 4 kan du njuta av en guidad cykeltur som visar dig runt bland de dolda smultronställena staden har att erbjuda. På dag 5 har ni möjlighet att själva utforska Kyoto och området kring staden, samtidigt som ni kan cruisa runt till de olika sevärdheterna som inte är med på cykelturen.

Dag 6-7: Från Kyoto till Hiroshima👉

Resan fortsätter mot Hiroshima – en stad drabbad av den första atombombsexplosionen år 1945. Staden är en viktig påminnelse om vilken makt människor har och Hiroshima är helt enkelt ett måste på Japanresan. Nästkommande dag har ni möjlighet att på egen hand upptäcka Hiroshima och området runtomkring. På dag 7 starter er rundtur av Hiroshima, där ni får en inblick i japansk kultur samtidigt som ni gör en utflykt till den natursköna ön Miyajima, utanför Hiroshima.

Dag 8-9: Upptäck Osaka🍣

Resans nästa stopp är i staden Osaka. Osaka är Japans kulinariska huvudstad, så här gäller det att inte missa den lokala maten. Staden erbjuder bl.a. sevärdheter som Osaka Castle, Osaka Aquarium, och riktig shop-amok i Shinsaibashi. Dessutom kan du prova olika gatukök vid Dotonbori och, om du vill, har du möjlighet att uppleva Universal Studios.

Dag 10: Ryokan-upplevelse i Hakone!

Efter Osaka, fortsätter resan till Hakone! Här byter ni stadslivet mot avslappning i fantastiskt natursköna omgivningar på en äkta Ryokan. Här övernattar ni och tillbringar nästkommande dag innan bussen går tillbaka till Tokyo.

Dag 11-13: Hakone till Tokyo🌸

De sista dagarna får ni möjligheten att fullt ut njuta av vad Tokyo har att erbjuda. Här kör ni gokart genom Tokyo city och ser Tokyo Skytree, vilket enligt oss, är den perfekta avslutningen på en riktigt fet resa!

Dag 13: Avresa till Hawaii, hem, eller nästa destination!😎

Vad är inkluderat?

Vi arrangerar allt det praktiska så att du bara kan luta dig tillbaka och njuta. Det enda du behöver göra är att packa din väska, sköna vibes och 100% fokusera på att njuta av resan med kompisarna från Snowminds.

Priset inkluderar:

 • 13 dagars rundresa i Japan med start och avslut i Tokyo
 • All transport mellan de olika städerna med tåg alternativt nattbuss
 • Alla övernattningar i Tokyo, Kyoto, Osaka, Hiroshima och Hakone
 • Välkomstmiddag och rundtur i Tokyo
 • Mario kart i Tokyo city- ett must try!*
 • En tur till toppen av Tokyo (Skytree)
 • Cykeltour i Kyoto med lokalguide
 • Dagstripp till Hiroshima tillsammans med utflykt till ön Miyajima
 • Lokal guide på hela resan
 • En helt awesome och once-in-a-lifetime säsongsavslutning i Japan!

 

Vad är inte inkluderat?

 • Mat, fickpengar och annat som inte nämns i “priset inkluderar”

 

*Ett internationellt körkort krävs. En alternativ aktivitet kommer att planeras för de instruktörer som inte har körkort.

Har du några frågor?

Vi har gjort vårt yttersta för att arrangera en fantastisk rundresa i Japan, som vi år efter år försöker göra ännu vassare. Härunder har vi samlat frågor som vi ofta får och om det är så att du har fler, tveka inte att ringa till oss Snowminders på kontoret!😀

Har jag tid till avsluta mitt jobb på skidskolan innan avresa?

Ja. Vi har planerat datumen så att du kan jobba klart på skidskolan innan rundresan börjar.

Hur fungerar det med betalningen?

Vid anmälan krävs en deposition på 2000 SEK för att bekräfta din plats, varefter resterande belopp måste betalas tillsammans med din vanliga faktura från Snowminds.

Hur passar denna resa med resan till Hawaii?

Vi har planerat datumen så att du har möjlighet att åka direkt till Hawaii efter rundresan i Japan!

Hur kommer jag till Tokyo från min destination?

Om du arbetar i Hokkaido rekommenderar vi att flyga till Tokyo och vi kan självklart hjälpa dig att boka så att det passar. Om du arbetar i Honshu rekommenderar vi att ta antingen tåg eller buss till Tokyo.

Vad gör jag med min utrustning under resan?

Vi hjälper dig med att ordna förvaring av ditt bagage under resan. Sweet, va?

Åker jag direkt hem efter rundresan i Japan?

Det är helt upp till dig! Vi kan hjälpa till med att boka flygbiljetter hem, till Hawaii eller vidare. Ingenting är omöjligt!

Kan jag följa med på denna resa om jag inte har gjort säsong i Japan?

Jajamensan. Om du också drömmer om att uppleva Japan, ring till oss på kontoret så hjälper vi dig att följa med på detta fantastiska äventyr!

Pris

Course Icon Japan rundresa

Course Icon Från 24.995 kr.

Course Icon

Course Icon April

Course Icon Deposition 2000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss på 040 606 08 72

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig