Bli instruktör i Bad Gastein

Alpernas Monte Carlo

Destinationen

Bad Gastein är en av Österrikes mest kända skidorter. Det är den största av de fyra städerna i Gasteinområdet och erbjuder 101 kilometer varierade pister. Om det inte räcker, öppnar hela Gastein-området upp för mer än 200 kilometer av nöje och underhållning i backen! Bad Gastein erbjuder backar både ovanför och under trädgränsen, och erbjuder skidåkning på allt från utsatta bergssidor till mysiga och slingrande spår i skogen. Särskilt träden kan vara ett bra skydd mot väder och vind om det blåser hårt, medan de exponerade bergssidorna är perfekta för soliga dagar. Dessutom är backarna i området huvudsakligen röda, vilket håller spänningen uppe för de mest erfarna skidåkarna. Nybörjare kan hitta sina fötter på Stubnerkogel, som har blå pister som sträcker sig från toppen av berget ner till dalen i Bad Gastein, där det finns gott om möjligheter att träna – oavsett nivå.

Gasteinområdet har investerat 335 miljoner kronor under de senaste åren för att förbättra och utöka sitt skidområde. Naturligtvis är liftarna av högsta kvalitet och infrastrukturen på och mellan bergen fungerar helt enkelt! Förutom den fenomenala strukturen har området också Europas högsta hängbro, världscupbacken Graukogel, veckovisa skidtävlingar, nöjesparker, frusna vattenfall, isklätterbanor och en av Europas längsta nedfarter Hohe Scharte North, som är hela 10,5 kilometer lång – och mycket mer.

Livet som instruktör

De rustika stugorna och den charmiga arkitekturen smälter väl in i det förföriska bergslandskapet. Efter en lång dag med skidåkning frestas många att hoppa in i ett av stadens termalbad, som fylls på av naturliga källor. Badet har ofta även tillhörande barnaktiviteter, vattenrutschbanor och pooler. Naturliga källor och hälsobehandlingar är en del av stadens rötter och har tidigare lockat adelsmän och kungligheter från när och fjärran till staden. När spa-uppehållet är över erbjuder Bad Gastein en mängd andra upplevelser; medan vissa föredrar traditionella afterski-ljud, är andra mer attraherade av de mer sofistikerade ställena som Casino Bad Gastein eller cocktailbaren och nattklubben Ice Cube. Bad Gastein har i alla fall något för alla och garanterar unika upplevelser!

Fakta

  • Skidåkning från 2300m till 870m
  • 20 liftar
  • Säsongen från december till april
  • Familjär atmosfär
  • 101km pist
  • Goda offpistmöjligheter
  • Livlig afterski

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig