Bli instruktör i Bad Hofgastein

Oändliga möjligheter för all slags skidåkning i det världskända området

Destinationen

Bad Hofgastein är en av Österrikes mest prestigefyllda skidorter och är världsberömd, bland annat för att världscupen i snowboard har hållits här. Gasteins skidområde består av Bad Hofgastein, Bad Gastein, Dorfgastein och Sportsgastein, och med ett enda liftkort kan du erövra så många som 205 kilometer perfekt preparerade pister, vars högsta punkt ligger 2 300 meter över havet. I Bad Hofgastein öppnar ditt liftkort upp ett brett urval av pister som tillfredsställer alla entusiastiska skidåkare och snowboardåkare. Bad Hofgastein i sig har tillgång till 87 kilometer pister, och som om det inte vore nog är området till och med medlem i Europas största skidnätverk, Ski Amadé; med Salzburg Super Ski liftkortet får du utforska hela 760 kilometer sammanhängande pister med 270 liftar över hela Salzburg.

Med en investering på 45 miljoner euro under de senaste åren är linbanorna och skidinfrastrukturen i Gastein toppmoderna och säkra, vilket gör Bad Hofgastein idealisk för nya skidlärare. Skidskolorna tar med sig alla nivåer och åldrar runt i backen, så att alla kan känna sig trygga och säkra. Våra skidskolor är också engagerade i att ge dig en rolig upplevelse, där hög stämning och lek ofta är huvuddelen av undervisningen.

Livet som instruktör

Om du är äventyrslysten erbjuder Bad Hofgastein ett brett utbud av spännande aktiviteter. Från veckovisa skidtävlingar, turer i Fun Park, snowkiting och isklättring till skidåkning i Graukogel-pisten, som är ett permanent inslag i orten. Dessutom hittar du de östra alpernas längsta nedfart, Hohe Scharte North, som sträcker sig över 10,5 magnifika kilometer. Bad Hofgasteins eleganta by ligger i den bredaste och soligaste delen av Gastein-dalen på 870 meters höjd över havet. Här hittar du massor av fritidsaktiviteter, afterski och kulinariska läckerheter. Gästerna bjuds på ett brett utbud av musikaliska, kulturella och festliga evenemang året runt. Dessutom smälter byns rustika alpstugor elegant in i det magnifika landskapet. Efter en lång dag med skidåkning kan du koppla av i de berömda termalbaden och varma källorna. När du är sugen på en drink är byns afterskiing alltid livlig. Bland höjdpunkterna i området finns Europas högsta hängbro på Stubnerkogel, som med sin utsikt ger dig kalla kårar. Med hjälp av snökanoner som producerar massor av god konstgjord snö är snön garanterad hela vintern. Som instruktör i Bad Hofgastein är du garanterad unika och häftiga upplevelser under vintersäsongen!

Fakta

  • Skidåkning från 2246m till 870m
  • 19 liftar
  • Säsongen går från december till april
  • Familjär atmosfär
  • 87km pist
  • Goda offpistmöjligheter
  • Livlig afterski

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig