Bli skidinstruktör i Kitzbühel

3 stora fördelar

Bli skidinstruktör i Kitzbühel

Kitzbühel, med sina 170 kilometer pister, har flera gånger nominerats och röstats fram som världens bästa skidområde. Staden anses ofta vara födelseplatsen för vintersporter och skidkapplöpning, och sedan 1985 har Kitzbühel ofta varit värd för världscuptävlingar. Detta gör skidorten extremt attraktiv och lockar skidåkare och snöentusiaster från hela världen! Kitzbühel är en idealisk skidort för både nybörjare och erfarna skidåkare, med sitt stora utbud av olika backlängder och svårighetsgrader. Om du är erfaren och modig på skidor bör du prova den berömda nedfarten “Streif”. Om detta och alpin skidåkning i allmänhet inte är något för dig, eller om du bara gillar variation, erbjuder Kitzbühel också hela 60 kilometer preparerade längdspår. Skidområdet består huvudsakligen av familjevänliga backar, så det är möjligt för hela familjen att åka skidor tillsammans, oavsett nivå. De breda backarna leder ner till byn och erbjuder nybörjare en utmärkt första skidupplevelse!

Skidskolan i Kitzbühel

I utkanten av stan ligger Hotel Kaiser där alla instruktörer bor i rum för 3-6 personer. På hotellet är det möjligt att köpa frukost och middag som tillagas av managern. Annars finns det också möjlighet att laga själv. På en skidskola med över 250 andra instruktörer under högsäsong har du alla chanser att utvecklas. Två dagar i veckan erbjuds träning för instruktörerna, de är på tyska och hålls och några av de mest välutbildade instruktörerna som finns.

Livet som skidinstruktör

Kitzbühel är en livlig stad som erbjuder mer än bara skidåkning. Staden har ett känt nattliv som erbjuder mer än äkta tyrolsk underhållning. Eftersom det är en stor stad med en lokal skola kommer många ungdomar till staden på helgerna och under semestern för att utnyttja dansgolvet på Londoner Bar eller svänga biljardköerna på Flannigans. Dessutom har staden många fina butiker som Moncler och Louis Vuitton, charmiga restauranger och mysiga barer. Så oavsett om du vill spela roulette på hotellcasinot Goldener Grief, ta en Dark and Stormy på den lugna cocktailbaren Jimmy’s eller äta en schnitzel på den årliga schnitzelfesten på Rosi’s Sonnbergstuben, så kommer du att få en härlig upplevelse i Kitzbühel!

Fakta om Kitzbühel

  • Skidåkning från 2000 m.ö.h till 790 m.ö.h
  • 170 km pist
  • 44 liftar
  • Värd för världscuptävlingar
  • Stort instruktörsboende med alla instruktörer på skidskolan
  • Sägs vara världens bästa skidområde

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig