Bli skidlärare i Obergurgl

Alpernas diamant

Destinationen

Obergurgl är allmänt känt som “Alpernas diamant”, och det är inte utan anledning! Obergurgls backar har slagits samman med Hochgurgl för att bilda ett unikt skidområde. Skidområdet ligger på en höjd av 1 930 meter med skidåkning upp till 3 000 meter och är med sina 110 kilometer pister känt som ett av Österrikes snösäkraste och bästa skidområden! Förutom den berömda snösäkerheten är Obergurgl också känt för att vara det näst äldsta skidområdet i Österrike. Staden ligger i det höga Ötztal, vars 3 000 meter höga berg erbjuder utsikt över de italienska Dolomiterna. Obergurgls 110 kilometer backar är lämpliga för skidåkare och snowboardåkare på alla nivåer och i alla åldrar. Det finns en jämn fördelning av blå, röda och svarta pister i bergen Obergurgl och Hochgurgl. Nybörjare kommer att gynnas av de blåa nedfarterna, som slingrar sig från toppen av båda bergen ner till städerna. Dessutom kan experter njuta av Obergurgls markerade offpist och branta nedfarter!

Livet som instruktör

Om du hellre vill njuta av solen och bergen utan pjäxor är Obergurgl rätt ställe att åka till. Solen är stark och garanterar färg, men kom ihåg solskydd och var försiktig så att du inte bränner dig! Det finns också möjlighet att besöka isbanan, åka hästdroska och vandra med eller utan snöskor. För att byta tempo kan skidentusiaster också ta en guidad tur utanför pisten eller prova på längdskidåkning. Själva staden är elegant och har behållit sin traditionella tyrolska charm. Stadsborna har aktivt sett till att Obergurgl inte har vuxit i storlek, utan endast i kvalitet. Som ett resultat av detta kännetecknas staden av vackra byggnader och utmärkta restauranger. Här finns också Europas högsta kyrka, som till och med är nästan 300 år gammal!

Bakom den lugna fasaden i Obergurgl döljer sig en lite vildare sida med ett fascinerande nattliv. De mer än tjugo barerna, diskoteken och fjällstugorna ser alltid till att du kan svänga skidskorna på dansgolvet till de bästa schlagerhitsen. Du kan också passa på att delta i folkdans i stadens kulturcentrum, Picaardsaal. Gästerna i Obergurgl är vana vid hög kvalitet, vilket märks på det stora utbudet av bra restauranger och kanoniskt coola afterski-barer i staden. Med en säsong i Obergurgl är du säker på att få den österrikiska kulturen under huden, där upplevelser för livet är garanterade!

Fakta

  • Skidåkning från 3080 till 1980 meters höjd
  • 23 liftar
  • Friåkning i världsklass
  • 110km pist
  • Säsongen sträcker sig från december till april
  • En av Österrikes högst belägna områden och gott om snö

 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig