Bli skidlärare i Uttendorf

Glaciärskidåkning

Bli skidlärare i Uttendorf

 

Få den unika upplevelsen av att bli skidlärare i Uttendorf, en by med autentisk österrikisk charm. Uttendorfs höga höjd garanterar bra offpiståkning för den erfarne, medan staden är känd för sina utmärkta alternativ för både restauranger och afterski-barer. Staden Uttendorf ligger nära sjön Weiss See i centrala Österrike. Som skidort erbjuder det utmaningar för alla – och en vänlig atmosfär som är mycket familjeorienterad och har mycket österrikisk charm. Den lilla staden lockar varje år många stamgäster som njuter av hotell med bra service och ett välfungerande skidområde där alla samarbetar nära för att ge gästerna den bästa semestern.

Skidorten har 25 kilometer pister, vilket gör den mycket lätthanterlig, och Uttendorf har ett av de mest snösäkra skidområdena i Salzburgerland, eftersom området börjar på cirka 1400 meter och sträcker sig upp till glaciären på 2600 meter. Detta gör området otroligt snösäkert och därmed en av de platser där säsongen är längst. Samtidigt har området fördelen av att det finns gott om offpistmöjligheter på grund av höjden, vilket skidskolan ägnar mycket tid åt att introducera nya instruktörer till!

Livet som instruktör

 

Förutom ett högt och vackert skidområde finns det många aktiviteter i området. Inte långt från Uttendorf kan du åka skärmflygning om du vill det på en ledig dag. Dessutom är snöskogsvandring en speciell attraktion som är mycket populär i Uttendorfområdet. Det viktigaste är dock charmen, den äkta österrikiska atmosfären och glaciärskidåkningen som gör Uttendorf till något speciellt! Nu när glaciärskidåkningen har nämnts kan man också lägga till att du som skidlärare och turist i Uttendorf har möjlighet till glaciärturer och något så speciellt som isklättring. En av dessa saker bör definitivt finnas med på din lista om en säsong i Uttendoft väntar! Området ligger mellan bland annat Zell am See, Kaprun och Kitzbühel, där Snowminds instruktörer också kommer att vara på säsong. Det innebär att ni till exempel kan åka skidor tillsammans på era lediga dagar och berätta om de olika resmålen över en öl eller två. Det är inte mer än 20 minuters tågresa mellan de olika orterna, så det finns ingen ursäkt för att inte utforska en massa olika skidområden och bli ännu bättre på att åka skidor när du är i säsong på Uttendorf!

 

Fakta

  • 25km pist
  • 24 liftar
  • Isklättring och glaciärturer
  • En del av Weiss See området
  • Fallhöjd från 2600 till 1480 meter
  • Snöiga förhållanden tack vare glaciären
  • Nära till Kitzbühel, Zell am See och Kaprun

 

 

 

 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig