Bli skidlärare i Lofer

Österrikiska alperna när det är som bäst

Destinationen

I Lofer hittar du äkta alpina nöjen och fantastisk skidåkning, särskilt för barnfamiljer. Området har 42 kilometer backar, som alla är sammankopplade med ett mycket modernt liftsystem. Under de senaste åren har Lofer investerat mycket pengar för att göra skidområdet till ett av de bästa i Alperna, och 2015 röstades det fram som Top Rated på Österrikes skidområdesportal Holidaycheck!

 

Skidområdet i Lofer, Almenwelt Lofer, har blå, röda och svarta pister. De flesta blåa pister på berget har en röd pistad, så även en grupp med olika nivåer kan ha jättekul tillsammans. En annan sak är att alla bergets nedfarter slutar på samma ställe, och det finns också en mötesplats i toppen av gondolen. Det gör allting väldigt lätthanterligt och du behöver inte oroa dig för att din grupp ska gå vilse. Lofer har också en funpark och en funcrossbana för att ge dig lite luft under skidorna och en omväxling från pisten. Om du är en erfaren skidåkare kan du njuta av Lofer’s tre mycket olika svarta nedfarter; en är en grov skogspist, medan de andra två är mycket branta och utmanande nedfarter. Lofer ligger dessutom nära många andra områden dit vi också skickar Snowminds-instruktörer. Både Maria Alm, Leogang, St. Johan och Kitzbühel ligger precis runt hörnet, vilket gör det möjligt att besöka och utforska andra spännande skidorter i närheten!

Livet som instruktör

I Lofer får du uppleva en mysig tyrolsk atmosfär som ingen annan. Staden har många typiska alpina stugor och är byggd runt kyrkan och det centralt belägna torget. Särskilt värt att uppleva är stadens rustika matlagning och atmosfär. Den lokala slaktaren Rass säljer fenomenala leberkas och schnitzels för inga pengar. På berget serverar restaurangen Loderbichl tyrolska köttspett som serveras direkt på gjutjärnspannor. Du kan också njuta av staden utan att behöva ta fram plånboken – det är lätt att ta sig runt till fots och det finns fina vandringsleder längs stadens livliga vattendrag! Utanför pisten har Lofer också mycket att erbjuda! Kanske vill du köra några banor på naturisbanan, prova på att åka rodel i Knappenstadl eller njuta av den fantastiska utsikten på de förgrenade vintervandringslederna (100 km) runt Loferer Alms solbelysta topp. Något som är unikt är att prova fackeltåget genom Lamprechtsgrottan i St. Martin, som är världens största grotta! En sak är garanterad, och det är att tråkighet definitivt är ett främmande ord under en säsong i Lofer!

SKIDSKOLAN

Lofer är en liten skidort, men trots sin storlek finns här några av Österrikes viktigaste skidlärare, till exempel utbildningschefen för Österrikes största skidlärarförening. Självklart kan du få en exceptionell skidskoleupplevelse i Lofer, där området är perfekt utformat för att ge alla nybörjare en bra start med ett stort urval av breda backar med mestadels röda och blå backar. På så sätt är du säker på att ge dina gäster en bra start och därmed en lyckad upplevelse!

Fakta

  • 46km pist
  • 11 liftar
  • Mysig by och mycket kultur
  • Skidåkning på 1628m till 628m höjd
  • Bra afterski
  • Säsongen sträcker sig från december till april

 

 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig