Bli skidlärare i Mayrhofen

En skatt i alperna

Destinationen

Som skid- eller snowboardlärare i Mayrhofen befinner du dig mitt i Zillertal-dalen i den österrikiska delstaten Tyrolen, som är känd för att vara ett av Österrikes största och bästa skidområden. Om du letar efter kvalitetsskidåkning på hög höjd är Mayrhofen en av Alpernas favoriter eftersom det finns tillräckligt med backar för att tillfredsställa alla! Staden Mayrhofen ligger 650 meter över havet, men erbjuder skidåkning upp till 3 250 meter, eftersom Hintertux-glaciären garanterar att du alltid kan åka skidor i området – även på sommaren!

Om du är en av dem som tillbringar mycket tid i en nöjespark kan du se fram emot skidåkning i Mayrhofen – Vans Penken Park kallas ofta Österrikes bästa nöjespark och lockar freestylers från hela världen! Om du tar dig till resten av Zillertal skidområde har du tillgång till hela 640 km backar, vilket naturligtvis ger alla möjlighet att åka skidor på sin egen nivå och önskan. Berget Ahorn är till exempel lämpligt för familjer med små barn, och här finns också breda backar som du kan tävla på. De mer djärva kan ta en tur nerför Europas brantaste pist, Harakiri, som har en lutning på 78 % – ordet “harakiri” kommer från japanskan och betyder självmord!

De två skidskolorna

Ski Pro Austria och Skischule SMT är de främsta skidskolorna i staden, och det är där våra Snowminds-instruktörer kan anlitas. Skidskolorna ger er möjlighet att lära känna varandra mycket väl, eftersom ni ser och ofta stöter på varandra under en arbetsdag i backen. Även om du arbetar för två olika skidskolor och den sociala atmosfären är riktigt bra kan du inte helt undvika konkurrensen mellan dem, vilket ibland kan leda till att snöbollar flyger runt öronen på dig när du är upptagen med att undervisa. Men söt hämnd väntar alltid i slutändan! Efter jobbet träffas många instruktörer för en öl eller en radler i den välkända “Pils Bar” på toppen av berget Penken (som mest liknar en stor och röd flugspik), där musiken kan höras flera backar bort. Här får alla instruktörer rabatt på öl och den perfekta afterski-stämningen är alltid garanterad!

Livet som instruktör

Om backarna tröttar ut dig har Mayrhofen också en mängd andra aktiviteter. Områdets afterski är värt ett besök i sig, där du förutom Pils Bar också kan träffa andra skid- och snowboardentusiaster från berget på bland annat Icebar, Yeti Bar och Brück’n Stadl. Den sistnämnda är den största av alla Mayrhofens afterski-ställen, med plats för över 400 festdeltagare på sina två våningar, och erbjuder chansen att släcka din törst fram till klockan 04.00 varje dag! Generellt sett är Mayrhofen en ganska livlig stad med ett festligt nattliv, vilket också märks i slutet av säsongen när en stor festival kallad “Snowbombing” hålls. Så om du åker till Mayrhofen under säsongen är denna festival ett måste att uppleva! De som är lugnare kan njuta av Mayrhofen på en av stadens många autentiska restauranger, där den österrikiska gastronomin verkligen briljerar, men även mer exotiska restauranger finns att tillgå. Hotell Neue Post, som ligger lite längre ner i staden, är särskilt känt och älskat, eftersom alla säsongsarbetare kan få en utsökt trerätters middag för endast 35 kronor här!

Fakta

  • Skidåkning från 2500m till 6330m
  • 138km pist
  • Massor med afterski
  • Lätt att ta sig till glaciären Hintertux på 3250m
  • 53 liftar
  • En av Österrikes bästa Fun Parks

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig