Bli skidlärare i Neukirchen

Ekoskidåkning

Destinationen

 

Neukirchen ligger idylliskt i nationalparken Hohe Tauern och är en mysig alpby, och är officiellt en del av Alpine Pearls-gruppen, som har ett starkt fokus på att ta hand om naturen och fokusera på grön energi – deras liftar drivs till exempel till 75 % av solenergi. Skidområdet sträcker sig från 820 och hela vägen upp till 2150 meter över havet, och de 23 liftarna ger tillgång till sammanlagt 75 kilometer pister, perfekt preparerade som bara österrikarna kan göra. Även om området presenterar sig som ett nybörjarvänligt område finns det fortfarande stora möjligheter för den erfarne skidåkaren, och fördelen med att ha enkel tillgång till bra undervisningsbackar är en bonus som inte bör underskattas i en instruktörs vardag. Dessutom gränsar området till både Zillertal Arena och de världsberömda Kitzbüheler Alpen, som öppnar upp för ytterligare 300 kilometer pister i alla svårighetsgrader. Om du letar efter nya äventyr på en ledig dag finns det gott om kilometer av pister att utforska!

 

Skidskolan

 

Det finns totalt tre skidskolor i Neukirchen. Generellt sett består alla tre skidskolorna av ett starkt team av passionerade skidlärare som brinner för att förmedla skidkonsten, och du kan tillbringa en dag bland dem. Skidskolorna här är genuint österrikiska och mysiga, och de flesta är familjeägda. Skidskolorna varierar i storlek, men alla delar ett unikt band och en unik gemenskap. På så sätt blir du en del av lokalsamhället och livet i byn. I Neukirchen bor du i ett stort gemensamt skidskolehus/lägenhet i utkanten av staden och har gångavstånd till platsen där allting händer. Här bor du tillsammans med dina kollegor och delar på de olika faciliteterna.

 

LIVET SOM INSTRUKTÖR

Om du behöver lite extra variation på fritiden har nationalparken Hohe Tauern många alternativ. Vare sig du vill uppleva utsikten över hundratals kilometer av vitglittrande alpina toppar från en paraglider, prova på världens längsta 14 kilometer långa upplysta rodelbana eller bara utnyttja nattskidbacken varje tisdag och onsdag finns det alltid något att göra. Om du är en äventyrlig typ (och vilken instruktör är inte det?!) är Neukirchen i slutet av säsongen utgångspunkten för guidade skidturer till toppen av Grossvenedier, Salzburgs högsta berg på 3666 meter. Den här guidade rundturen bör absolut finnas med på din lista om en säsong i Neukirchen väntar!

Fakta

 

  • Skidåkning på 2150 till 850 meters höjd
  • 23 liftar
  • 75 km pist
  • Granne med Grossvenedier, Salzburgs högsta berg
  • Kvällsskidåkning

 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig