Bli skidinstruktör i Obertauern

Exceptionell skidåkning för alla

Destinationen

Obertauern är ett internationellt känt område. Med sina 100 kilometer preparerade pister, 26 moderna liftar och en skidterräng på 2 315 meter är det naturligt att området är så populärt. Obertauern erbjuder också enastående offpiståkning som ger freeriders den frihet de söker. Obertauern är ett mångsidigt skidområde som passar både experter, nybörjare och erfarna skidåkare. Området är särskilt intressant för erfarna skidåkare, eftersom många av nybörjarområdena är lite isolerade av säkerhetsskäl. Området är också attraktivt för de djärva, där du kan få en adrenalinkick i de imponerande funparkerna och halfpipes.

 

Obertauerns snögaranti imponerar mest, eftersom området har hela 280 snökanoner som håller backarna vita hela säsongen. Om det inte räcker har du också möjlighet att besöka det närliggande skidområdet Großeck-Speiereck, som ingår i det vanliga liftkortet. Obertauern har dessutom blivit känd för en sak i synnerhet. Musikvideon till Beatles hit ”Help!” spelades in i det fantastiska snölandskapet i Obertauern! Oavsett om du är en skidfantast, nybörjare eller Beatles-fan – du kommer aldrig att ha tråkigt i Obertauern!

Skidskolorna

Som instruktör med Snowminds kommer du vara anställd på en av de tre skidskolorna i området: Ski School Top Obertauern, Ski School Koch Obertauern och Ski School Silvia Grillitsch. Alla tre har gott rykte och har både tysktalande och internationella gäster. Varje vecka hålls clinics för alla skidlärare då ni tar första gondolan upp och får teknikträning på nypistade backar innan du börjar jobba.

Livet som instruktör

Snöentusiaster av alla slag har strömmat till skidområdet sedan 1920-talet. Och även om skidåkarna inte längre kommer i hästdragna vagnar finns det fortfarande mycket historia att hitta i området. På dagen är den charmiga bergsbyn inramad av majestätiska berg och hisnande landskap. Stadens österrikiska byggnader och fjällstugor ger staden ett speciellt skimmer. När solen går ner går idyllen i staden i dvala och förvandlas till en festscen som inte liknar någon annan! Staden har utsetts till en av Österrikes coolaste afterski-städer. Med andra ord är det inga problem att få liv i dansgolvet när solen går ner i Obertauern!

Fakta

  • Skidåkning på 2315m till 1630m höjd
  • 26 liftar
  • Bra snö hela säsongen tack vare stort snöläggningssystem
  • 100km pist
  • Säsong från november till slutet av april
  • Bra puder

 

 

 

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig