Bli skidlärare i Werfenweng

Det riktiga Österrike

Destinationen

Werfenweng är en liten österrikisk pärla med fantastiska skidmöjligheter och ett mycket vänligt samhälle. Staden Werfenweng ligger nära den tyska gränsen och är en mysig skidort med en autentisk atmosfär som inte bara består av skidliftar och hotell. Områdets storlek gör det på en gång hanterbart, men ändå tillräckligt varierat för att inte bli tråkigt. Werfenweng har totalt 9 liftar, från 1000 till 1850 meter, och de öppnar också upp den spännande offpist som områdets instruktörer ofta ger sig ut i. Om du är mer av en adrenalinjunkie och älskar luft under dina skidor eller brädor kan du hitta utmaningar i Werfenwengs nöjespark “Jam Park” med olika hinder för olika nivåer! Werfenweng ligger dessutom bara cirka 20 minuter från både Wagrain och Flachau, där ett antal andra Snowminds-instruktörer har säsong. Det gör det enkelt att besöka varandra och utforska andra skidorter som ligger precis runt hörnet!

Livet som instruktör

På Skischule Dorf Werfenweng blir du en del av en liten men stolt skidskola med gamla österrikiska traditioner. Låt dig dock inte luras av skidskolans storlek, för bland dina kollegor finns några av de främsta skidåkarna och snowboardåkarna, som du kan hämta massor av inspiration från både under arbetstid och på fritiden. Werfenweng är inte bara optimalt för en oförglömlig skiddag, utan den charmiga och mysiga alpbyn erbjuder också bra möjligheter till restaurangbesök, en sex kilometer lång kälkbana, möjlighet till en klassisk afterski-fest och ett vackert bergslandskap.

En annan sport som också är mycket utbredd är paragliding. Paraglidare från hela världen samlas här och det finns en bra anledning till att området kallas “Paraglidarnas eldorado”. Det är inte bara erfarna paraglidare som tar steget, utan alla som är här borde ha ett tandemhopp på sin lista! Hur som helst, med en säsong i Werfenweng är du garanterad österrikiska nöjen och en känsla av gemenskap i hela området som sällan är bättre någon annanstans!

Fakta

  • Skidåknning från 100m till 1850m
  • 9 liftar
  • En av Österrikes bästa Paraglidingområden
  • 25 km pist
  • Stora möjligheter för offpist

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig