Säsong och 4 veckors skidinstruktörkurs i Obergurgl

Bli certifierad och jobba i ett av Alpernas bästa skidområden!

Bli skidinstruktör i Obergurgl

Om du vill ta chansen att få bästa vintern i ditt liv och bli skidinstruktör i Obergurgl, är den här kursen rätt för dig! Den ligger i Söldens kommun, som inte ligger långt borta och är värdstad för skid-VM! Obergurgl ligger i slutet av Ötztal och har en av de bästa snögarantierna i Alperna.

Inte nog med det, Obergurgl har 112 km pister, 25 moderna liftar och massor av snö från november till april! De har även en FunSlope – en backe med massor av olika utmaningar som folk i alla åldrar kan prova på.

Vi kallar detta chansen att få ditt livs vinter och vi rekommenderar dig att ansöka så snart som möjligt för att säkra en av de begränsade platserna på denna kurs.

Träningen

Vår 4-veckors skidlärarkurs börjar i november och är utformad för att ge dig den allra bästa utbildningen så att du kan avsluta kursen med att avlägga den österrikiska “Anwärter” level 1-skidlärarutbildningen och vara redo för en säsong som skidlärare på en lokal skidskola i Obergurgl. Vi samarbetar med professionella tränare som känner skidområdet utan och innan, och som utan tvekan kommer att ta din nivå till nya höjder.

Under din 4-veckors utbildning kommer våra Snowminds teamleaders också att organisera olika sociala aktiviteter så att vi kan bygga upp en unik gemenskap på kursen.

Efter den förberedande träningen börjar den 10-dagars österrikiska Anwärter, där du kommer att undervisas av österrikiska Stattlicher, den högsta nivån i det österrikiska systemet. Efter ett förhoppningsvis lyckat prov kan du ta på dig uniformen och börja jobba som skidlärare i Obergurgl.

 

Rekommendation: Kolla in våra recensioner på Trustpilot, Facebook och Google och lär dig mer om Snowminds från våra skid- och snowboardlärare!

Vad är inkluderat?

När du reser med Snowminds tar vi hand om allt det praktiska. På så sätt kan du bara packa dina väskor och ditt goda humör och fokusera på att förbereda dig för ditt kommande vinteräventyr.

 

Med denna reseupplevelse ingår:

 • En vintersäsong som skidlärare med anställning på en lokal skidskola
 • 4 veckors level 1 skidlärarutbildning “Anwärter”, inklusive teambuilding och sociala aktiviteter
 • Organiserat säsongsboende på skidskolan under säsongen (självbetalning på skidskolan)*
 • Middag 5 dagar i veckan under utbildningen
 • 8 dagars utbildning av Obergurgls tränarteam innan Anwärter-kursen börjar
 • Förberedande skidträning ca. 5 dagar i veckan med professionella skidtränare av högsta klass
 • Inbjudan till Kick-Off-event i Danmark innan avresa
 • Liftkort för alla kursdagar och under skidlärarutbildningen*
 • Transport till Österrike inkl 2 bagage**
 • Teambuilding under kursen
 • Snowminds teamleaders under kursen
 • Träningsprogram före säsongen
 • En stark gemenskap med andra Snowminders
 • Tillgång till team-events i Österrike under och efter din säsong
 • Reunionfest efter säsongen med alla dina Snowmindsvänner
 • Tryggheten av att resa med ett svenskt team
 • En helhetsupplevelse där allt det praktiska organiseras för dig
 • Pro-Deals hos Snowminds Store
 • Trygghet hos ett danskt resebolag som är medlem av resegarantifonden
 • Nödtelefon dygnet runt under hela säsongen
 • En unik gemenskap av vänner för livet

Vad ingår inte?

 • Reseaktivitet och hemresa efter skidsäsongen.
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumkostnader
 • Kostnad för säsongsboende efter skidlärarkursen
 • Fickpengar, skidutrustning och andra saker som inte nämns ovanför

 

*I vissa fall kan vi, som en service till dig, köpa ett säsongsliftkort i samarbete med din skidskola om du jobbar på samma ort som du utbildas på. I dessa fall kommer Snowminds att få en del av priset för säsongens liftkort återbetalat av skidskolan.

**Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset. Meddela oss hur du önskar att göra.

Vem kan ansöka?

Vi är kända bland våra skidskolepartners för att utbilda skickliga, energiska och mycket motiverade skidlärare, vilket är anledningen till att vi är stolta över att välja rätt deltagare till våra kurser. Du behöver inte vara en skidexpert, och oavsett din nivå är våra kurser skräddarsydda för att ge dig optimal skidutbildning före skidlärarexamen, så att du kan leva ut din dröm om en vinter som skidlärare i Österrike!

I grund och botten förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor och gärna mer
 • Är tillmötesgående, ansvarsfull och vill bli utmanad
 • Vill jobba med barn och ungdomar
 • Tycker om att undervisa
 • Är positiv, utåtriktad och äventyrslysten
 • Behärskar engelska och gärna tyska på konversationsnivå (läs mer om vår tyskakurs här)
 • Du är bra på att hantera barn, tonåringar och vuxna
 • Du är minst 18 år gammal.

När du har skickat in din ansökan kommer vi att bjuda in dig på en intervju där vi diskuterar dina möjligheter att få en plats på kursen. Samtidigt får du möjlighet att höra mer om våra kurser och en hur det är att vara skidlärare i Österrike. Vi återkommer sedan till dig med information om huruvida vi kan erbjuda dig en plats på kursen.

Intresset för våra kurser är stort och de fylls snabbt. Därför tillämpar vi också principen “först till kvarn”, där vi har en sista ansökningsfrist ungefär varje månad. Detta innebär att ju tidigare du ansöker, desto större är dina chanser att komma med i teamet OCH få ett jobb på ditt drömresemål.

Du kan använda ansökningsformuläret, där du också kan se pris och datum, på den här sidan eller hitta vårt ansökningsformulär i toppmenyn.

Detaljer om kursen

Rekrytering och ekonomi

Anställning som skidlärare vid en lokal skidskola

En säsong som skidlärare är fortfarande en livslång dröm för de flesta, men nu har du chansen att göra den drömmen till verklighet. Hos Snowminds har vi många års erfarenhet av att jobbs som skidlärare och genom våra noggrant organiserade kurser och vårt stora nätverk av skidskolor runt om i världen garanterar vi dig ett jobb.

Anställningen är villkorad av att du klarar din skidlärarutbildning, vilket ca 90 % av våra elever gör. Om du inte lyckas, men har gjort ditt absolut bästa för att ta programmet på allvar, gör vi allt vi kan för att hjälpa dig att få ett jobb ändå, så att du kan ha en fantastisk säsong och göra om provet så snart som möjligt. Vi är stolta över att kunna säga att vi aldrig har varit i en situation där vi inte har kunnat hjälpa med ett jobb efter examen!

Lön och utgifter under säsongen

Vi har professionella partners över hela världen och tillsammans med dem ser vi till att du har liftkort, boende och uniform när du anländer till din destination. Observera att det finns en egenbetalning för t.ex. säsongsboende och/ eller liftkort på flera destinationer, detta varierar från destination till destination beroende på skidskolans lönestruktur.

Du kommer att vara anställd direkt av skidskolan, som betalar dig en lön beroende på dina prestationer. Vissa skidskolor betalar dig en fast lön och andra betalar dig per timme. Du blir inte rik som skidlärare, men som tumregel tjänar du cirka 12 euro i timmen och cirka 7 000-12 000 SEK i månaden om du jobbar en hel månad. En typisk arbetsvecka är vanligtvis upp till 6 dagar i veckan från söndag till fredag, men kommer ofta att bestå av färre arbetsdagar, med till exempel privatlektioner.

Under intervjun med oss kommer vi att bedöma din motivation, dina kvalifikationer och önskemål till din resa, bland annat för att bedöma vilken skidskola och destination som kan ge dig den perfekta upplevelsen. På så sätt vet du tidigt i processen och långt före avresan vilken skidskola du kommer att arbeta för. När du har avslutat din utbildning transporteras du direkt till din skidskola och äventyret kan börja.

Under säsongen

Alla våra skidskolepartners till är noggrant utvalda och vi har en nära relation med dem alla. Detta innebär också att om det skulle uppstå några problem under säsongen kan du kontakta oss när som helst. Vi är här för att ge dig ditt livs upplevelse och kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig om behovet skulle uppstå.

Evenemang och gemenskap

Stor säsong Kick-Off Event i Danmark

I september äger vanligtvis Snowminds Kick-off-event. Det är en fantastisk dag där vi gör en hel del teambuilding, pratar om skidinstruktörs programmet och säsongen, och får i allmänhet möjlighet att få svar på alla dina frågor. Vi pratar också om skidutrustning och du får möjlighet att köpa bra utrustning till superpriser. En av höjdpunkterna är att träffa de andra Snowminders som du reser med, eftersom det alltid kommer att finnas minst en annan Snowminds-instruktör på din destination, så du har andra att dela upplevelsen med.

Team events under säsongen

Efter kursen kommer vi på Snowminds snabbt att sakna dig och du kommer förhoppningsvis också att sakna oss och varandra. Därför anordnar vi ett stort Snowminds team-event under säsongen. Här samlar vi hela Snowminds team på en hemlig plats i Österrike för att få en upplevelse utöver det vanliga och se alla igen. Vi har till exempel varit i Kitzbühel i januari för att titta på världscupen i skidåkning vid den legendariska Hahnenkamm Rennen och uppleva den ikoniska staden.

Snowminds Reunion Party i Danmark efter säsongen

Vår Snowminds Reunion Party är vanligtvis i maj/juni, när de sista Snowminds har återvänt hem, och innan många följer med oss längre ut i världen till bland annat Nya Zeeland.

Snowminds Reunion Party är frivillig och kostar en liten summa, men är ett utmärkt tillfälle att träffa gamla vänner och berätta historier från en fantastisk säsong.

Snowminds Social

Sedan 2012 har vi på Snowminds utbildat hundratals skickliga instruktörer. Alla ingår i nätverket “Snowminds Social”, som vi har grundat för att erbjuda alla våra instruktörer mer unika upplevelser, nätverk och förmåner med Snowminds, samt nätverkande över åren. På så sätt kan du få sparring och hjälp med allt från frågor om säsongen, studieval, karriär, utrustningsval och mycket mer från mer erfarna instruktörer. Snowminds Social är din tillgång till ett stort nätverk av unga skid- och snowboardentusiaster.

Säkerhet, gemenskap och upplevelser för livet

Från ditt första möte med oss till intervjun i Danmark kommer du att följas, stödjas och guidas av vårt erfarna team, som alla har varit tidigare instruktörer hos oss. På så sätt kommer du alltid att kunna få hjälp och sparring, oavsett om du behöver råd om packning före avresan, ett gott råd om hur du kan utveckla din skidåkning under vår kurs, sparring på tyska ord i programmet eller en tröstande axel under säsongen. Kort sagt; vad du än behöver finns vi där för dig ALL THE WAY!

Före avresan kommer du att bli inbjuden till vår Facebook-grupp, där du kan sätta ett ansikte på alla andra instruktörer som du kommer att tillbringa vintern med. Vi förbereder för programmet, så att du kan komma väl förberedd och samtidigt har du möjlighet att boka en tyskkurs, så att din tyska kan bli helt perfekt.

Under programmet finns vi där för att hjälpa till med allt från läromedel, språket, övningar och inte minst för att svara på alla frågor du kan ha om skidteknik och dina examina. Detta innebär också att du inte alltid är beroende av att få saker besvarade av din instruktör eller i gruppen. Du kan alltid få tag på en medlem av Snowminds team.

Samtidigt gör vi en extrem ansträngning för att sätta ihop team som kan fungera och som består av underbara, glada och motiverade skidentusiaster. Detta innebär att du onekligen kommer att knyta nära band med dina rumskamrater, skidåkare i din grupp i pisten och naturligtvis dina kollegor på destinationerna. Allt detta är något som våra tidigare skidlärare ofta nämner som unikt för upplevelsen. Denna gemenskap är inte bara viktig ur social synvinkel, utan värd sin vikt i guld under utbildningen och examinationerna, där stödet från dina vänner kan vara just det där lilla extra som bär dig igenom och ger dig ett skidinstruktörs certifikat i handen.

Hos oss är du inte ett nummer utan en människa, en skidinstruktör, och vårt enda mål och hopp är att ge dig en unik upplevelse som skidinstruktör som du kan se tillbaka på med glädje och längtan för resten av ditt liv. Det är stora ord, men de kommer från hjärtat, och det är vad Snowminds handlar om.

Transport

Transport till Österrike

Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. På bussen från Köpenhamn kan du ta med dig 2 väskor på 23 kg vardera. Med andra ord kan du ta med dig allt du behöver – tänk på att du ska kunna bära allt på egen hand.

Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset.

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad och är inte en del av ditt kurspaket, men vi hjälper dig gärna med tips på bästa möjliga transport hem.

Boende

Skidsäsongens bostäder

Vi garanterar alltid att du ordnat boende på din lokala skidskola under en hel säsong. De exakta detaljerna i ditt boende varierar ganska mycket, skidskola till skidskola och land till land. I Obergurgl kommer du att bo på personalboende som arrangeras av skidskolan under både kursen och säsongen, vilket säkrar dig en bra start på säsongslivet med dina instruktörskamrater.

Träningsplan

Det följande programmet är vägledande, men ger dig en uppfattning om hur en kurs kan se ut. Var vänlig observera att vårt kursprogram kan ändras med kort varsel på grund av vind, väder och annan planering:

 • 14 november 2023: Avgång
 • 15 november 2023: Ankomst till Obergurgl
 • 16 november till 11 december 2023: Träning, introduktion till skidskola och Anwärter-utbildning
 • 12 december 2023: Arbetsstart

Annan viktig info

Kursstart

Träningen börjar den 16:e november 2023.

Liftkort

Vid ankomsten får du ett liftkort så att du kan spendera de kommande veckorna i backen. Detta liftkort kan naturligtvis också användas på dina lediga dagar, dvs. när det inte är lektioner, om du vill åka upp och prova på backen på egen hand.

Om du klarar instruktörprovet och får jobb på skidskolan får du ett liftkort för hela säsongen. Detta måste dock återlämnas när du slutar på skidskolan.

Utbildningen

Vår 4-veckors instruktörskurs består av en 8 dagars intensiv förberedelsekurs som introducerar dig till de viktigaste övningarna som behövs för att behärska och därefter klara den 10-dagars österrikiska level 1-kursen. Dessa fyra veckors utbildning kulminerar i ditt instruktörsexamen på level 1.

Varje år ser vi hur våra instruktörers teknik utvecklas snabbt och genom fortlöpande personlig feedback. Vårt främsta mål är att se till att du är redo och i toppskidform innan säsongen börjar. Samtidigt kommer du också att delta i många teamaktiviteter som är tänkta att vara roliga och förhoppningsvis skapa den starka Snowminds-teamkänsla som vi är kända för.

Den internationellt erkända österrikiska Anwärter-utbildningen för skidlärare på nivå 1.

För att se till att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet samarbetar vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband, en av världens mest erkända skidlärarförbund.

Under de sista 10 dagarna av din kurs kommer deras utbildare att ta dig igenom Anwärter-programmet, som är nivå 1 i deras utbildningssystem. Här får du utbildning i att lära nybörjare och medelmåttiga skidåkare att åka skidor, och när du har tagit examen är du redo att börja arbeta hos din arbetsgivare.

Programmet är ett av de mest erkända i världen och deras skidlärarcertifikat kommer inte bara att se bra ut på ditt CV, utan kan också användas på Snowminds andra destinationer runt om i världen.

Pris

Course Icon Säsong och 4 veckors skidinstruktörskurs i Obergurgl

Course Icon Från 57.995 sek

Course Icon

Course Icon Obergurgl, Österrike

Course Icon Avresa mitten av november

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig