Säsong med 3 veckors skidinstruktörskurs i Hochzeiger

Bli en certifierad instruktör och arbeta bland Hochzeigers fantastiska bergsutsikter!

Bli skidinstruktör i Hochzeiger

Om du vill ha en säsong i livet som en österrikisk certifierad skidinstruktör är den här kursen rätt för dig. Med 40 kilometer varierande backar fördelade över en höjdskillnad från 1 450 till 2 450 meter, erbjuder Hochzeiger spännande nedfarter och fantastiska alpina vyer. Dessutom erbjuder Hochzeiger en rad spännande vinteraktiviteter, inklusive en 6 kilometer lång kälkbacke, 3 längdskidspår som täcker 18 kilometer och många vinter vandringsleder för att utforska den fantastiska omgivningen.

Här är din chans att få ditt livs vinter och vi rekommenderar dig att ansöka så snart som möjligt för att säkra en av de begränsade platserna på den här kursen!

Träningen

Vår 3-veckors skidinstruktörskurs börjar i december och är utformad för att förbereda dig för att effektivt klara det österrikiska “Anwärter” Level 1 skidlärarexamen. Vårt tränarteam kommer att förbättra din teknik inom alla kärnaspekter, inklusive carving, kortsvängar och rytmförskjutning i backen. Under hela din 3-veckors träningskurs strävar vi också efter att skapa en Snowminds-gemenskap, med fokus på utbildningsevenemang, teambuilding-aktiviteter och allt annat som vårt lokala team anser behövs för att sammanföra människor.

När din träning är klar och du klarar examen kan du börja arbeta som betald skidlärare i Hochzeiger på din utvalda skidskola. Sedan 2012 är vi stolta över att 100% av våra instruktörer har fått jobb efter att ha avslutat sin utbildningskurs med Snowminds.

Vad är inkluderat?

När du reser med Snowminds tar vi hand om alla praktiska detaljer. På så sätt kan du packa dina väskor och goda vibbar och fokusera på att förbereda dig för ditt kommande äventyr.

Med Snowminds Hochzeiger-kurspaketet kan du se fram emot följande fördelar:

 • En vintersäsong som skidlärare med anställning på en lokal skidskola
 • 3-veckors skidlärarutbildning för level 1 “Anwärter”, inklusive teambuilding och andra sociala aktiviteter
 • Boende i skidskoleanläggning med gångavstånd till backarna (egen betalning av hyran till skidskolan under säsongen)
 • Middag 5 dagar i veckan under kursen
 • 6 dagar träning med det erfarna tränarteamet innan Anwärter-utbildningen börjar
 • Liftkort för alla träningsdagar, under skidlärarutbildningen och för hela säsongen
 • 2 veckors level 1 skidinstruktörsutbildning “Anwärter” via Tiroler Skilehrerverband
 • Transport till Österrike inkl 2 bagage*
 • Snowminds Teamleader under kursen
 • Fitnessprogram innan säsongen
 • En stark gemenskap med andra Snowminders
 • Inbjudan till Team Events i Österrike under säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Inbjudan till Kick-off event i Danmark innan avresa (hålls i september)
 • Förberedelsematerial och tips till packning och försäkring etc
 • Pro-erbjudande hos Snowminds Store
 • 24 timmars nödtelefon under hela säsongen
 • Tryggheten av att resa med ett skandinaviskt team
 • En unik gemenskap med vänner för livet
 • Trygg resa med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Avboknings- och reseförsäkring
 • Utrustning för säsongen (lavinutrustning, turskidor etc.)
 • Hemresa efter säsongen
 • Utgifter för boende, liftkort och uniform efter kursen (detta varierar från arbetsgivare till arbetsgivare)
 • Fickpengar eller annat som inte nämnts ovan

 

*Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset. Meddela oss hur du önskar att göra.

 

Vem kan ansöka?

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidlärare. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidlärare i Österrike! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-laget.

 

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Har åkt skidor i minst 3-4 veckor och gärna mer
 • Vill jobba med särskilt barn och unga
 • Behärskar engelska och tyska på samtalsnivå (läs mer om våran online tyskkurs här)
 • Är seriös, ansvarsfull och motiverad
 • Gillar att undervisa och bli utmanad
 • Är minst 18 år gammal

 

När du har lämnat in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för en intervju där vi kommer att bedöma hur bra kandidat du är för resan. Samtidigt har du möjligheten att höra mer om erfarenheten som skidlärare i Österrike. Sedan återkommer vi så snart som möjligt med svar om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt upp, vi använder därför en “först till kvarn” princip, där vi har ansökningsdeadline ca. en gång i månaden. Det vill säga ju tidigare du söker desto större är chansen att du får en plats i laget och jobb på din drömdestination.

Du kan använda ansökningsblanketten, där du även ser pris och datum, här på sidan eller så hittar du vår ansökningsblankett på toppmenyn.

 

Detaljer om kursen

Anställning och ekonomi

Anställning som skidlärare på en lokal skidskola

En säsong som skidlärare förblir en livslång dröm för de flesta, men nu har du chansen att göra den till verklighet. Vi på Snowminds har många års erfarenhet av att arbeta som skidlärare och genom våra noggrant organiserade kurser och stora nätverk bland skidskolor garanterar vi dig en jobbplacering.

Din anställning är villkorad av att du klarar din skidlärarutbildning, vilket cirka 90% av våra deltagare gör. Om du inte klarar det, men har gjort ditt allra bästa för att ta träningen på allvar, kommer vi att göra allt vi kan för att hjälpa dig att ändå få ett jobb, så att du kan få en underbar säsongsupplevelse och göra en omtentamen så snart som möjligt. Vi är stolta över att säga att vi aldrig har varit i en situation där vi inte har kunnat hjälpa till att hitta ett jobb efter att utbildningen har slutförts!

Lön och kostnader under säsongen

Vi har topprofessionella partners över hela världen och tillsammans med dem ser vi till att du har ditt liftkort, boende och uniform när du kommer fram till din destination. Observera att det finns en egen betalning för exempelvis säsongsboende på flera destinationer, vilket varierar från destination till destination beroende på skidskolans lönestruktur.

Du anställs direkt av skidskolan, som betalar dig beroende på din arbetsinsats. Vissa skidskolor betalar en fast lön, andra betalar per timme. En genomsnittlig lön för en nybörjarinstruktör i Österrike ligger på cirka €800-€1,000 per månad om du arbetar en hel månad. Utöver detta finns det ofta möjligheter till bonusar, till exempel om en gäst önskar förlänga sin lektion med dig som instruktör. Jobbet som instruktör kommer inte göra dig rik pengamässigt, men du kommer definitivt att vara rik på erfarenhet. Vi rekommenderar att ta med fickpengar som ger dig friheten att njuta fullt ut av din säsong. Lönen beror också på din motivation, arbetsmoral och tidigare arbetslivserfarenhet. En typisk arbetsvecka är upp till 6 dagar i veckan från söndag till fredag.

Under säsongen

Alla våra skidskolepartners är noggrant utvalda och vi har en nära relation med dem alla. Detta innebär också att om problem skulle uppstå under säsongen kan du kontakta oss när som helst. Vi är här för att ge dig en upplevelse för livet och kommer att göra allt vi kan för att hjälpa dig om det behövs.

Transport

Transport till Österrike

Busstransport är inkluderad från Köpenhamn till din kursdestination. Många väljer att åka tåg till Köpenhamn för att åka buss med övriga kursdeltagare, om så önskas kan vi hjälpa dig att arrangera resan till Köpenhamn – pris för detta kommuniceras innan bokning. På bussen från Köpenhamn kan du ta med dig 2 väskor på 23 kg vardera. Med andra ord kan du ta med dig allt du behöver – tänk på att du ska kunna bära allt på egen hand.

Om du hellre vill boka din egen transport till Österrike får du 1500 SEK i rabatt på det totala kurspriset.

När säsongen är slut står du själv för transporten hem, eftersom det är så olika när våra instruktörer vill åka hem och vartifrån. Hemresan är alltså på egen bekostnad och är inte en del av ditt kurspaket, men vi hjälper dig gärna med tips på bästa möjliga transport hem.

Boende

Boende under säsongen

Vi garanterar alltid att vi ordnar boende åt dig hos din lokala skidskola under hela säsongen. De exakta detaljerna kring ditt boende varierar en hel del, från skidskola till skidskola och från land till land. I Hochzeiger kommer du att bo i personalboende som skidskolan har ordnat både under kursen och under säsongen, vilket ger dig en bra start på säsongslivet tillsammans med dina medinstruktörer.

Annan viktig information

När börjar träningen? Träningen börjar den 5 december 2023.

Liftkort

Vid ankomsten kommer du att få ett treveckors liftkort för att ge allt på backarna. Detta liftkort kan också användas under dina lediga dagar eller när du vill tillbringa extra tid på backarna.

Om du klarar examen och får jobb på skidskolan får du ett säsongs liftkort. Detta kort måste dock lämnas tillbaka när du lämnar skidskolan.

Träning

Vår 3-veckors instruktörsträningskurs består av en 6-dagars intensiv förberedelsekurs som introducerar dig till de nödvändiga övningarna som krävs för att behärska och sedan klara den 10-dagars österrikiska Level 1 träningskursen. Dessa tre veckors träning kulminerar i din Level 1 instruktörsexamen.

Varje år ser vi hur våra instruktörers teknik utvecklas snabbt genom kontinuerlig personlig feedback. Vårt främsta mål är att se till att du är finslipad och i toppform innan säsongen börjar. Samtidigt kommer du också att delta i många teamaktiviteter som är avsedda att njutas av och förhoppningsvis skapa den starka Snowminds teamkänsla vi är kända för.

Instruktörs certifiering

För att erbjuda en högkvalitativ utbildning samarbetar vi med Tiroler Skilehrer Verband, en av världens mest erkända instruktörsskolor. Detta kommer inte bara se bra ut på ditt CV utan är också mycket användbart om du bestämmer dig för att återvända med Snowminds till våra andra destinationer runt om i världen.

Under de sista dagarna av din kurs kommer dina tränare att ta dig igenom ett utmanande instruktörsträningsprogram, som är nivå 1 inom deras utbildningssystem. Här kommer du att tränas för att undervisa både nybörjare och mer erfarna skidåkare och bli en kompetent instruktör redo att undervisa i Österrike.

Pris

Course Icon Säsong och 3 veckors skidinstruktörskurs i Hochzeiger

Course Icon Från 49.495 sek

Course Icon

Course Icon Hochzeiger, Österrike

Course Icon Kursstart i December

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU