Bli skidinstruktör i Schweiz

Åk med på 3-veckors level 1 kurs och arbeta som skidinstruktör i bland annat Verbier, La Tzoumaz eller Crans Montana

Delta på vår 3-veckors level 1 skidinstruktörskurs i Saas Fee, Schweiz

Vi är otroligt glada att erbjuda dig att delta i vår 3-veckors level 1 skidinstruktörskurs i Saas-Fee, Schweiz. Denna kurs följs av en heltidsanställning som skidinstruktör med bland annat Les Elfes International i Crans Montana, La Tzoumaz eller Verbier! Först kan du se fram emot 3 veckor av världsklassutbildning i Saas-Fee. Saas-Fee är en pittoresk schweizisk alpby som har över 14 bergstoppar som är över 4 000 m (!) i en av Schweiz mest snösäkra skidorter. Sedan, efter att du framgångsrikt har säkrat din BASI-level 1 certifiering, kan du sätta dina nya färdigheter i bruk och tjäna pengar som skidinstruktör på heltid med Les Elfes i en av de 3 berömda orter de verkar i.

Som sådan kan du se fram emot en säsong som skidinstruktör i Schweiz, omgiven av vackra bergstoppar, oändliga backar och spännande off-pist-åkning. Allt detta medan du snabbt utvecklas i en ambitiös, rolig och motiverande miljö både under utbildningen i Saas Fee och som skidinstruktör.

Skidinstruktörskursen i Saas-Fee

I början av november kommer du att åka till Schweiz för att delta i vår 3-veckors level 1 skidinstruktörskurs i Saas-Fee. Du kommer att bo i delat rum på det hemtrevliga Hotel Jägerhof tillsammans med dina kollegor från Snowminds-teamet och njuta av daglig frukost och middag. Under kursen i Saas-Fee kommer professionella, engelsktalande tränare av högsta kaliber att ge dig utbildning som förbereder dig för den internationellt erkända certifieringen BASI Level 1.

Skidinstruktörskursen i Saas-Fee kommer att slipa din skidteknik, undervisningsförmåga, språkkunskaper och mycket mer. Vi kommer också att förbereda dig fullt ut för en tjänst som skidlärare under den kommande skidsäsongen i Schweiz. Våra engagerade programledare kommer att arrangera sociala aktiviteter och främja en stark gemenskap, för att se till att din skidlärarkurs i Saas-Fee är både givande och trevlig!

Skräddarsydd specifikt för din framtida roll som skidlärare är skidlärarkursen i Saas-Fee din väg mot professionell framgång. Efter din kurs i Saas-Fee kommer vi att hjälpa dig att komma till din skidskola. Här kommer du att vara med på orienterings för att förbereda dig inför din säsong som skidinstruktör i Schweiz.

Livet som skidinstruktör i Schweiz

Du kommer att få en jobbplacering på en skidskola i Schweiz. Detta kan till exempel vara med Les Elfes. Les Elfes grundades i Verbier 1987 av Philippe och Nicole Stettler. Företaget organiserar läger för barn och ungdomar från 6 till 18 år från skolor och privata kunder över hela världen. På Les Elfes befinner du dig i en mångfaldig miljö av klienter från alla hörn av världen, från Sydamerika och Mellanöstern till Asien. Detta ger en berikande möjlighet att interagera med elever från olika kulturella, sociala och religiösa bakgrunder.

På grund av denna internationella miljö är språkkunskaper mycket värderade, även om engelska fortfarande är det dominerande språket. I hjärtat av företaget strävar Les Elfes efter att erbjuda nya och spännande program för alla deltagare att njuta av. Viktigast av allt är att alla ska lämna med minnen som de kommer att värna om för alltid, med de tre grundläggande principerna: Säkerhet, Kvalitet och Nöje.

Som skidinstruktör med Les Elfes kommer du att arbeta heltid. Detta kommer vanligtvis att vara under 5 dagar i veckan, samt organisera kvällsaktiviteter och andra uppgifter relaterade till lägren. Generellt sett bör du förbereda dig för en spännande roll där du spelar en avgörande roll för lägrets framgång. Du kommer att bo i personalboende med dina kollegor och ha både frukost, lunch och middag tillgängligt som en del av jobbet.

Vad är inkluderat?

För att sammanfatta det har vi planerat din minnesvärda säsong i de legendariska schweiziska alperna, som inkluderar omfattande utbildning och rikliga arbetsmöjligheter som skidinstruktör. Här är detaljerna om vad vi har organiserat för dig:

 • En 3-veckors skidlärarkurs i Saas-Fee, Schweiz
 • Ett jobb som skidinstruktör i Schweiz*
 • 3 veckor med hotellboende inklusive frukost och middag på Hotel Jägerhof, Saas-Fee
 • Organiserad säsongsbostad i din ort (betalas direkt till skidskolan)**
 • Liftkort för den 3-veckors kursen i Saas-Fee
 • Halva priset på säsongs liftkort till Crans Montana, La Tzoumaz eller Verbier***
 • 10 dagar med engelskspråkig skidträning före BASI level 1 skidlärarkursen
 • 4 dagar för BASI level 1 skidlärarcertifiering inklusive alla avgifter, material och medlemskap
 • Transport från Saas-Fee till Verbier
 • Skidskoleintroduktion inklusive 5 dagar extra skidträning i Verbier
 • Orientering på skidskolan för att förbereda dig för livet som instruktör
 • Snowminds Team Leader och Social Events under kursen och säsongen
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Pre-season fitness program
 • Kick-off Event innan avresa
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion efter vintersäsongen
 • 24 timmars nödtelefon under kursen och säsongen
 • Trygghet att boka med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Schweiz****
 • Hyra för hela säsongen och deposition
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumkostnader etc.
 • Mat och annat som inte nämns ovan

 

Som Snowminds-varumärke tar vi hand om allt det praktiska och samordnar med våra professionella partners i Schweiz för att ge dig en upplevelse som vi är kända för!

 

*Anställning är beroende av att du klarar dina intervjuer och prov, och din prestation under utbildning, professionalism och språkkunskaper.

**Vi anordnar säsongsbetonat boende tillsammans med Les Elfes. Priset för bostaden kommuniceras av och betalas till Les Elfes International.

***Det finns en tilläggsavgift på 300 CHF för liftkort för personer som är 24 år eller äldre (för personer födda 1999 och äldre) och/eller en tilläggsavgift på 300 CHF för personer som anmäler sig efter den 20 november 2023 och som kommer att arbeta i Verbier eller La Tzoumaz. Les Elfes kommer att täcka hälften av priset på ditt säsongskort.

****Vi hjälper gärna till med rekommendationer för bokning av transport till Verbier. Vänligen kontakta oss om du är intresserad.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar parallellt
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa barn och ungdomar
 • Du pratar engelska flytande och gärna fler språk
 • Du är minst 18 år
 • Du är behörig att komma in och arbeta i Schweiz från början av november till slutet av april/maj

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.

Detaljer om kursen

FÖRVÄNTNINGAR PÅ JOBBET SOM INSTRUKTÖR

Som din potentiella arbetsgivare bestämmer skidskolan, inte Snowminds, självständigt ditt arbetsschema, ersättning och andra anställningsvillkor. Följaktligen är ditt anställningsförhållande direkt med skidskolan, och vi kan inte garantera specifika villkor som ett minsta antal arbetstimmar. Men om du har några frågor eller funderingar är vi alltid tillgängliga för att hjälpa dig.

Som ny skidlärare kommer ditt primära ansvar att innebära att övervaka stora grupper av barn, ibland upp till tio. Denna roll kan vara utmanande och kräver specifika färdigheter som du kommer att förvärva under din utbildning. Att arbeta i den här miljön utrustar dig med unika färdigheter, såsom klass- och tidshantering samt problemlösning.

Som nycertifierad instruktör kommer du huvudsakligen att arbeta med stora grupper av barn, ibland klara upp till 10. Detta är en ganska utmanande uppgift och kräver vissa färdigheter som du kommer att få under träningen. Att arbeta i den här miljön kommer att förbereda dig med vissa färdigheter som inte kan erhållas någon annanstans, färdigheter som klassledning, tidshantering och problemlösning.

ARBETSTILLSTÅND

För att stanna och arbeta i Schweiz under vintersäsongen måste du vara EU- eller EFTA-medborgare (EFTA som består av Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz). Även om Schweiz inte är medlem i EU, är det en del av EFTA och ger därmed fri rörlighet till dem från EU/EFTA-länder.

Ändå måste du få ett arbetstillstånd när du är i Schweiz, innan du börjar arbeta på en skidskola. Din skidskola och din lagledare hjälper dig och ger dig råd om det lämpligaste tillståndet, som varierar beroende på hur mycket arbete per månad.

Din skidskola hjälper dig med att betala de relevanta avgifterna till registreringskontoret.

Obligatorisk schweizisk sjukförsäkring/turistskatt
De flesta arbetstillstånd i Schweiz kräver att du också betalar för obligatorisk schweizisk sjukförsäkring som måste betalas utöver registreringsavgiften för att vara berättigad att arbeta.

Om du inte har arbetstillstånd, och inte arbetar, så kräver Schweiz att du betalar en daglig turistskatt istället. Detta är vanligtvis runt 2,50-4,50 CHF per dag, beroende på ditt boende.

Om du är intresserad av att läsa mer om arbete i Schweiz som utlänning hänvisar vi till den officiella schweiziska regeringens webbplats.

Pris

Course Icon Säsong och Level 1 skidinstruktörskurs i Saas-Fee, Schweiz

Course Icon Från 63.995 SEK

Course Icon

Course Icon Schweiz (kurs i Saas-Fee)

Course Icon November

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Kontakta oss!

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU