Level 3 skidinstruktörskurs i Saas Fee

Ta skidåkningen till nästa nivå!

Level 3 skidinstruktörskurs i Saas Fee

Vi är stolta över att kunna presentera en unik vintersäsong där du kombinerar arbete och lek under hela säsongen på vår engelskspråkiga skidinstruktörsutbildning på level 3 i Saas Fee. Du kommer att bo i Saas Fee, som har bland den bästa skidterrängen i Europa.

Det är en otroligt snösäker ort i Alperna, med en glaciär som tillåter snösporter 10 månader av året. Byn är en fantastisk, bilfri schweizisk bergsby i chokladform. Allt finns inom gångavstånd och med en uppsjö av barer, restauranger och andra faciliteter blir det aldrig tråkigt!

Ski Zenit har utbildat och utvecklat instruktörer, åkare och free riders i över 20 år. När du gör en kurs i Saas Fee är ditt liftkort ett Magic Pass, som ger tillgång till över 50 skidorter i hela Schweiz.

EN VINTER I SAAS FEE

Level 3-programmet är för instruktörer som redan har en level 2-kvalifikation (eller motsvarande). Vi välkomnar instruktörer från alla organisationer, men möjligheten att göra provet i Saas Fee kommer till stor del att vara begränsad till BASI-utbildade instruktörer. Programmet kommer att bestå av utbildning utanför högsäsongens datum och arbete i skidskolan under högsäsongsveckorna (för kandidater med antingen ett EU-pass eller rätt att arbeta i Schweiz).

Utbildningen kommer att bestå av tekniska moduler, undervisningsmoduler, bergssäkerhet, andra disciplinmoduler och tränarmoduler. Level 3-programmet är ett utmärkt tillfälle att utbilda sig i ett stödjande och bevisat framgångsrikt utbildningsteam.  Du kommer också att få betald undervisningserfarenhet under högsäsongens toppveckor (för kandidater med antingen ett EU-pass eller rätt att arbeta i Schweiz).

Steget från level 2 till level 3 är ett stort steg, utbildning är oerhört viktigt för att kunna genomföra förändringarna på ett effektivt sätt. Möjligheten att ansluta sig till Ski Zenits heltidsteam för nästa säsong kan vara möjlig.

Utöver utbildningskostnaderna tillkommer ytterligare kostnader, t.ex. för schweizisk registrering och arbetstillstånd (om tillämpligt).

Livet som instruktör

Före detta Snowminds instruktörer säger att det är den bästa snö de någonsin upplevt jämfört med andra områden på grund av att det ligger så högt! Det som våra instruktörer tyckte var enastående var byns genuina charm, dess avslappnade men roliga apres ski och dess hisnande bergslandskap. Det är det som gör Saas-Fee till ett genuint allsidigt Winter-Wonderland. Om du inte kommer hit på sommaren, förstås 😉

Njut av en mysig fonduekväll med ditt skidskoleteam eller upplev soluppgången på 3 500 m över havet, inklusive tidig morgonskidåkning med hela gänget! Dessa och många fler vinterupplevelser väntar på dig!

Under säsongen kommer du att bo tillsammans med en grupp andra Snowminders i ett delat hus med köksfaciliteter. Instruktörerna träffas vanligtvis på några lokala ställen i orten och på lediga dagar är man ofta några stycken som utforskar skidområdet tillsammans.

VAD FÅR DU AV SNOWMINDS?

Vi har skapat en vinterupplevelse från december till april, där du kommer att träna för att ta level 3 examen, med möjligheten att arbeta i Saas Fee.

Med detta kurspaket kan du se fram emot följande:

 • En hel vintersäsong i Saas Fee
 • 5 månader delat säsongsboende i Saas Fee med första månaden betald*
 • Möjlighet att köpa till liftkort för hela säsongen*** (med tillgång till över 50 skidresort i Schweiz)
 • Snowminds Team Leader hela säsongen
 • Cirka 120 timmars level 3 fokuserad skidträning
 • 40-100 timmars arbetserfarenhet
 • Teknisk träning och undervisnings moduler för att jobba mot BASI stamps
 • Mountain Safety training
 • Intro till en annan disciplin (t.ex Snowboard eller Telemark)
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Kick-off Event i September
 • Sociala team events under säsongen
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r Saas Fee, Schweiz**
 • Liftkort (möjlighet att köpa till)***
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumkostnader etc.
 • Mat och annat som inte nämns ovan

 

Som Snowminds-varumärke tar vi hand om allt det praktiska och samordnar med våra professionella partners i Schweiz för att ge dig en upplevelse som vi är kända för!

*Snowminds erbjuder arrangerat boende för hela säsongen, så att du kan undvika besväret att hitta det på egen hand, och få chansen att bo tillsammans med de andra Snowminders. Den första månaden ingår i kurspaketet, och i de flesta fall ombeds du att betala hyran för resten an säsongen före avresa. Priset för boendet ligger vanligtvis mellan 800-1200 CHF per månad. Om du är intresserad av att boka ditt eget boende för hela vintersäsongen, vänligen kontakta oss för ett rabatterat kurspris.

**Vi hjälper gärna till med rekommendationer för att boka flygbiljetter och flygplatstransfer till din slutdestination. Kontakta oss om du är intresserad.

***Du kan köpa ett liftkort för säsongen genom oss för 4400 SEK.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du har redan en level 2 eller högre certifiering
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år och kan åka till Schweiz på ett turistvisum

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.

PRIS

Course Icon Säsong och level 3 skidinstruktörskurs i Saas Fee

Course Icon Från 67.995 SEK (inklusive boende)

Course Icon

Course Icon Saas Fee, Schweiz

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig