Snowminds Landes Camp

Bli en mer avancerad skidinstruktör

Snowminds Landes Camp

 

Om du inte kan få nog av och vill utveckla dig själv som instruktör ännu mer så har vi lyckligtvis en lösning för dig. Vi på Snowminds är glada att kunna erbjuda dig denna 2- eller 3- veckors Snowminds Landes Camp där våra tränare kommer att förbereda dig för att klara din Level 2 certifiering (Landes 1). Certifieringen öppnar många dörrar och ger dig chansen att arbeta som instruktör på många av världens destinationer.

 

 

Träningen

 

Om du inte kan få nog av skidåkning och gärna vill bli bättre i pisten, puckelpist, parken och pudret och samtidigt bygga på din Anwärter examen – så har du nu möjlighet för det på Snowminds Landes Camp!

 

Kursen hålls i november och mars/april. På ankomstdagen handlar det mest om praktiska saker, och sedan drar förberedelseträningen igång där du får finslipa tekniken och bli introducerad till de viktigaste delarna av utbildningen. Efter förberedelsedagarna startar själva Landes 1 utbildningen, som håller på i 9 dagar och avslutas med examen. Härefter håller vi en avslutningsfest i Snowminds-anda!

Ska du på säsong #2 är kursen i november en bra möjlighet för att kickstarta säsongen, så att du kommer förberedd till din  destination – redo att undervisa bättre gäster och få högre lön. Är du på din första säsong är våran kurs i april den perfekta möjligheten att avsluta säsongen tillsammans med andra Snowminders.

 

Vad är inkluderat i Snowminds Landes Camp?

Oavsett vilken kurs du väljer, garanterar vi dig “The Full Snowminds Experience” på din vintersäsong som skidinstruktör. Alla vi som jobbar på Snowminds har tidigare varit instruktörer eller gjort säsong, därför vet vi vilken häftig och givande upplevelse det är. Men vi vet också hur svårt det kan vara med allt det praktiska – det är där vi kommer in i bilden! Vi tar om hand om allt så det enda du behöver göra är att packa väskan och förbereda ditt äventyr. Under säsongen säkrar vi dig en plats på en österrikisk skidskola.

På Snowminds Landes Camp kan du se fram emot följande:

 • 2-, eller 3- veckors Snowmindskurs i Kaprun, Österrike*
 • Träning av högt utbildade österrikiska skidinstruktörer
 • Det internationellt igenkända Landes 1 skidinstruktörsutbildning inklusive material.
 • Hotellvistelse med halvpension under kursen
 • Team Events under kursen, kvällsaktiviteter och avslutningsfest
 • Möjlighet att köpa liftkort och transport hem
 • En all-inclusive upplevelse där allt är arrangerat för dig

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport till och från kursdestinationen (går att köpa till)
 • Liftkort till kursen (går att köpa till)
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Fickpengar och annat som inte är nämnt ovan

 

*Kursen erbjuds antingen 2-, eller 3- veckor. Skillnaden är att du får en veckas mer förberedande träning på 3- än på 2- veckors kursen. 

 

Landes kursperioder

 

Denna kurs erbjuds i både november och mars/april. Här nedan ser du priser till säsongen 22/23:

 • November/december
 • Mars/April

 

 

**Efter kursen kan du välja att åka direkt till en österrikisk skidskola och arbeta under säsongen (novemberkurs) eller resa hem (november- & aprilkurs)

***Du kan köpa till transport till och från kursen.

****Om resa köps till för november kurs, är avresan dagen innan startdatum.

 

"Den österrikiska level 2 (Landes 1) är helt galen. Den fokuserar 100% på tekniken och det var det bästa sättet att avsluta säsongen på."

- Naja, Snowminds instruktör

 

Vem kan delta på Snowminds Landes Camp?

För att vara med på kursen, krävs det följande:

 • Anwärter certifikat (österrikiska level 1)
 • En arbetsbekräftelse från din österrikiska skidskola att du har arbetat minst 12 dagar
 • Medlemsskap i SBSSV
 • Twin-tip skidor och carvingskidor (går att hyra på kursdestinationen)

 

 

Detaljer om kursen

Boende

Under utbildningen

Boendet under kursen är inkluderat i priset. För att kunna prestera på topp krävs sömn och bra mat, därför bor alla deltagare på ett hotell med halvpension (frukost + middag).

 

Under säsongen

Snowminds garanterar ett boende för dig under säsongen, men hyran är inte inkluderad i priset. Hyran varierar beroende på destination och arbetsgivare.

Liftkort

Liftkort under kursen och utbildningen

Har du inte ditt eget liftkort, så kan du köpa till ett som du får vid ankomst.

Utbildningen

Den internationellt igenkända österrikiska Landes 1 skidinstruktörsutbildningen

För att försäkra oss om att alla våra instruktörer får utbildning av högsta kvalitet så samarbetar vi med Salzburger Berufskilehrer & Snowboardlehrer Verband (SBSSV). Ett av världens mest  igenkända skidinstruktösförbund!

Landeslehrer – titeln med SBSSV består av 3 delar, varav denns Snowmindskurs förbereder dig för dessa. Kursen kommer att bygga vidare på din Anwärter och primärt fokusera på mer performance baserad skidåkning så som puckelpist, puder och korta samt långa svängar i pisten.

Efter Landes 1 kursen har du möjlighet att ta både Alpinkurs och Landeslehrer 2 kurs. Alpinkursen förbereder dig på det roliga men också farliga vid att åka offpist. Med ett landes 2 certifikat i handen kan du undervisa duktiga skidåkare och också ta med elever ut i offpisten.Oavsett om du klarar kursen eller inte så kommer du garanterat att utveckla din skidåkning enormt mycket!

Det österrikiska skidinstruktörssystemet är ett av de mest igenkända i världen och ditt certifikat kommer glänsa på CV’t. Det kommer också ge dig möjligheten att använda på Snowminds andra destinationer runt omkring i världen.

VAD HÄNDER OM JAG INTE KLARAR PROVET

Om du skulle misslyckas med ditt prov eller vissa delar av det, behöver du inte oroa dig. Vi har en lösning för dig med en andra chans om du har klarat dina Anwärter- prov i Salzburgerland (Altenmarkt, Kaprun eller Obertauern) i november eller december. Du kommer att få möjlighet att delta i ett 3-dagars Wiederholungscamp från den 18:e till den 20:e december 2023. Den tredje dagen är “Prüfungs”-dagen (provets dag).

Campen kostar 275 euro och inkluderar endast träning. Du är själv ansvarig för att ordna transport, liftkort, hotellboende och andra kostnader. Denna unika möjlighet ger dig dock chansen att göra om dina prov snabbt efter ett tidigare misslyckande, vilket säkerställer att du har möjlighet att komma igång med ditt arbete så snart som möjligt.

Pris

Course Icon LANDES 1 UTBILDNING I ÖSTERRIKE

Course Icon Från 32.995 kr.

Course Icon

Course Icon Kaprun, Österrike

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig