Bli skidinstruktör i Nozawa Onsen

En äkta japansk upplevelse

Bli skidinstruktör i Nozawa Onsen

 

För 70 år sedan öppnade Nozawa Onsen Ski Resort, ett legendariskt resort där du nu har möjligheten att bli skidinstruktör! Resorten är lokaliserad en timme från Nagano City och är känd för sin skidåkning i varierande terräng, perfekta snöförhållanden och varma källor. Byn är ligger vid foten av berget och backarna är spridda över tre skidområden. Här finns mycket terräng att utforska både för nybörjare och avancerade åkare. Det finns både möjlighet att carva i breda pister och hitta djup pudersnö. För dig som föredrar att hopp och rails finns terrängparker med allt du kan behöva för en adrenalinrusch! Totalt erbjuds 1085 fallhöjdsmeter och 279 hektar för skidåkning.

Jobbet som skidinstruktör

 

Skidskolan har genom åren utvecklat ett rykte om sig att vara en av de bästa i landet och servar både nationella och internationella gäster från främst Hong Kong, Kina och Australien. Som utbildad skidlärare på Snowminds ska du förvänta dig att prata engelska hela tiden. Skidskolan har närmare 50 skid- och snowboardlärare, som också bor tillsammans. Ledarskapet är känt för att lägga hög prioritet på instruktörsutbildning och att se till att deras anställda trivs. De erbjuder också engelsktalande backcountry-turer, så det finns en god chans att du åtminstone kan skugga en erfaren instruktör.

 

 

Livet som instruktör

 

Att åka till Nozawa är mer än en skidupplevelse – här har kan du uppleva äkta japansk kultur, byns berömda varma källor och en välkänd eldfestival. I byn finns fantastisk traditionell arkitektur med tempel, heliga byggnader, varma källor, traditionella japanska små hotell och gratis fotbad på många av gatorna. Trots att byn är relativt liten finns ett stort utbud av restauranger där du kan njuta av allt det japanska köket har att erbjuda. I mitten av januari hålls eldfestivalen, en av de mest kända och spännande eldfestivalerna i hela Japan. Det finns ett trettiotal vackra Onsens (heta källor) i byn där det är gratis att bada. Du får dock själv ta med handduk och tvål och gärna donera en liten peng för underhåll. För dig som vill säkerställa en äkta Japans upplevelse utöver skidåkningen – då är detta orten för dig!

 

 

 

 

Korta fakta

 

  • Autentisk japansk upplevelse
  • Hösta topp: 1650m
  • Dalstation: 565m
  • 21 liftar (varav 2 gondoler)
  • Trettiotal varma källor med gratis inträde i byn
  • Längsta backe 10km
  • Genomsnittligt snöfall per år: 12 meter!
  • Skoterturer

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig