Bli skidinstruktör i Saas-Fee

Alpernas pärla!

En vinter som skidinstruktör i Saas-Fee

Nu har du möjligheten att bli instruktör i Saas-Fee! Saas-Fee ligger mitt i de högsta schweiziska bergen med 13 stycken fyratusenmeterstoppar som omger området. Byn är gammal, pittoresk och trafikfri, bortsett från några elektriska “tuk tuks” med sin egen stil.

Dess höjd och glaciärområdet garanterar bra snöförhållanden nästan 10 månader om året. Det är den sällsynta kombinationen av 300 soliga dagar och otaliga centimeter snö varje år som gör denna till en skidåkares dröm. Om du letar efter varierade backar och otroliga långa backar är det här din plats. Sammantaget är detta en semesterplats par excellence för vinterentusiaster av alla slag.

Nu har du chansen att bli både skid– och snowboardinstruktör i Saas-Fee!

Skidskolan

Ski Zenit består av ett litet, internationellt team med erfarna proffs med en enormt varierad bakgrund. Kommunikationen sker huvudsakligen på engelska även om Saas Fee finns i den tysktalande delen av Schweiz. Istället för att tro på “vanliga” skidskolemetoder, skräddarsyr de sina tränarmetoder efter skidåkarens profil. Från tidigare års erfarenheter har Snowminds instruktörer med hög professionalism fått en del arbete redan med en level 1-certifiering. Om du gör ditt bästa, kommer du att få den coola känslan av respekt från de mer skickliga instruktörerna och verkligen bli en del av teamet som instruktör i Saas-Fee.

INSTRUKTÖRSLIVET

Tidigare Snowminders säger att det är den bästa snö de någonsin har upplevt jämfört med andra områden, på grund av altituden! Det som är enastående för våra instruktörer var byns genuina charm, dess avslappnade men roliga afterski och dess hisnande bergslandskap. Det är det som gör Saas-Fee till ett äkta vinterlandskap. Såvida du inte kommer hit på sommaren förstås 😉

Njut av en mysig fonduekväll med ditt skidskoleteam eller upplev soluppgången på 3 500 m över havet, inklusive tidig morgonskidåkning med hela gänget! Dessa och många fler vinterupplevelser väntar på dig!

FAKTA

  • Skidområdet: 124 km
  • 23 liftar
  • Högsta topp: 3600 m
  • Skidåkning 10 månader om året
  • Fallhöjd från 1800-3600m
  • Varierad terräng: 20% nybörjare, 60% medel och 20% expert
  • Längsta backe: 10 km

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig