12 veckors skidinstruktörskurs i Sun Peaks

Bli level 1 och level 2 certifierad skidinstruktör i Sun Peaks Resort

12 veckors skidinstruktörskurs i Sun Peaks

Till att börja med behöver du absolut inte vara expert för att bli skidinstruktör och få en fantastisk säsong med skidåkning både på och utanför pisten. Allt handlar om motivation och engagemang – därför vi har skapat en 12 veckors skidinstruktörskurs i Kanada, Sun Peaks Resort. Med personlig och professionell utbildning från våra duktiga tränare kan du snabbt förverkliga din dröm om att bli en högt certifierad skidlärare (level 1 och level 2).

 

Notera: Kursen finns också i Mont Sainte-Anne.

Träningen

Genom ett nära samarbete med Canadian Ski Association och Sun Peaks Resort i Kanada, kan vi på Snowminds ge dig chansen att bli skidinstruktör med både level 1 och level 2 certifiering under loppet av säsongen. Vi har tagit fram kursen för de som vill utmanas och snabbt utveckla sin skidåkning, med möjligheten att jobba som instruktör i Kanada eller någon annanstans i världen nästa säsong.

 

Under vår omfattade 12 veckors träning kommer du få 200+ timmar personligt anpassad träning,  som fokuserar på att förbättra din teknik både i och utanför pisten. De första 3 veckorna av kursen börjar med träning för att säkra dina grundkunskaper inom skidåkning. Dessa introduktionsveckor har som syfte att du ska bli väl förberedd för att klara level 1 certifieringen.

 

Efter att ha klarat din level 1, kommer du gå vidare till ytterligare träning i mer avancerad skidåkning, där du kommer utvecklas enormt. Under den här perioden kommer vi också erbjuda dig en 2 dagars Avalanche Safety Training (AST) level 1 kurs, på så sätt får du lära dig hur du säkert tar dig runt i offpisten. För att sluta på topp kommer träningskursen avslutats med en Level 2 examinering så att du blir en högt utbildad skidinstruktör i Kanada med en möjlighet att jobba under framtida säsonger.

DET SOCIALA LIVET

I Kanada får du möjlighet att träna och utveckla din skidteknik i Sun Peaks Resort, en av de mest kända skiddestinationerna i Kanada. Under hela din 12-veckors kurs får du boende tillsammans med alla andra kursdeltagare och blir en del av den starka och mysiga gemenskap som Snowminds är välkänt för. Våra teamledare kommer att arrangera en mängd sociala aktiviteter och evenemang för att hjälpa till att skapa närmare band och kontakter och förhoppningsvis göra upplevelsen av att bo utomlands lite hemtrevligare.

Med över 200 timmars instruktörsutbildning från några av Kanadas bästa instruktörer kan du förvänta dig att din skidåkning kommer att skjuta i höjden under kursen. När du inte tränar kommer du att ha gott om tid att utforska närliggande skidorter och andra aspekter av den kanadensiska kulturen, till exempel hockey. Precis som alla andra Snowminds-kurser strävar vi efter att erbjuda en helhetsupplevelse som inte bara förbereder dig med en ordentlig skidlärarutbildning, utan som också ger dig mer insikt i den lokala kulturen, hur folk lever och hur de tillbringar sina semestrar med familjen. I detta avseende kan du förvänta dig att få en 12 veckors toppkurs i både skidåkning och kanadensisk kultur!

 

Vad är inkluderat?

När du reser med Snowminds tar vi hand om allt det praktiska. På så sätt kan du packa dina väskor och goda vibbar och fokusera på att förbereda dig för ditt nästa äventyr.

 

Med det här kurspaketet kan du se fram emot följande:

 • 12 veckors omfattande level 1 och 2 skidinstruktörskurs i Sun Peaks, Kanada
 • Flyg t/r Vancouver, Kanada*
 • Bus transport t/r Vancouver till Sun Peaks
 • 12 veckors delat boende i byns centrum på Cahilty Hotel eller Heartstone Lodge **
 • Liftkort för säsongen till Sun Peaks Resort
 • Totalt över 200 timmars utbildning under programmet av lokala tränare
 • Kanadensisk Level 1 och 2 instruktörscertifiering (inklusive prov, kursmaterial och instruktörscertifikat)
 • Kanadensisk Level 2-certifiering (inklusive alla CSIA eller PSIC-moduler, prov, kursmaterial och certifikat).
 • Lavinsäkerhetsutbildning (AST) level 1-certifiering
 • Snowminds Program Manager
 • Sociala aktiviteter under programmet
 • Lediga dagar med möjlighet att ansluta sig till Heli Skiing Camp i Revelstoke
 • Möjlighet att avsluta upplevelsen på vår säsongsavslutningsresa till Hawaii
 • Hjälp med visumansökan och andra praktiska formaliteter före avresa
 • Pro-deals i Snowminds Store
 • Förberedelsematerial och fitnessprogram före resan
 • Online-kick-off-event före avresa med teambuilding och mycket mer
 • Inbjudan till Snowminds Reunion Party efter säsongen
 • Vägledning för att säkra ett jobb på en kanadensisk skidskola för följande vintersäsong, om du vill***
 • En bra gemenskap med andra Snowminders
 • Förtroende för ett etablerat reseföretag som är medlem i en relevant resegarantifond
 • Reseskydd med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad ingår inte?

 • Extra bagage utöver de två (2) incheckade väskor som ingår i dina flygresor
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumavgifter
 • Utrustning för säsongen, till exempel skidutrustning osv
 • Mat, fickpengar och annat som inte nämns ovan

 

*Tur-/Retur ingår från större internationella flygplatser som London, Frankfurt, Paris, Amsterdam eller Köpenhamn. I samtliga fall bör du vara medveten om att det kan tillkomma extra kostnader beroende på avgångsflygplats, flygtillgänglighet och prisökningar! Vi kommer att meddela dig innan slutlig flygbokning görs. Du är också välkommen att boka dina egna flygresor, i så fall ger vi en rabatt på 7600 SEK på din resa. Om du har några frågor är det bara att ta kontakt med oss.

** Våra delade boenden är privatägda enheter av varierande storlek som ligger på de ovannämnda hotellen. Alla enheter har grundläggande matlagningsmöjligheter, som varierar från enhet till enhet. Vissa enheter har våningssängar eller bäddsoffa, och andra har dubbelsängar, i så fall delas sängen med en annan deltagare.

*** Om du föredrar det hjälper vi dig att ansöka hos kanadensiska partnerskidskolor och ger dig vägledning om ansöknings- och intervjuprocessen för nästa säsong.

 

"Det är något speciellt att åka skidor i Kanada. Offpisten är bred och orörd, kulturen är välkomnande och maten är fantastisk. Jag saknar verkligen dagarna i backcountryt. Jag måste åka tillbaka!"

- Andreas, Snowminds Instruktör

 

Vem kan ansöka?

 

På Snowminds är vi stolta över att rätta personer blir utvalda till vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland våra skidskolespartners för att utbilda skickliga, energiska och motiverade skidinstruktörer. Du behöver inte vara expert på att åka skidor och oavsett nivån på våra kurser, så är kursen skräddarsydd så att du får optimala skidträningen före skidprovet, och att du kan förverkliga drömmen om en vinter som skidinstruktör i Kanada! Det viktigaste är att du är positiv, glad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få en upplevelse för livet i Snowminds-teamet.

Grundläggande förväntar vi oss att du:

 • Du har åkt skidor i minst 3-4 veckor
 • Du är snäll, positiv och respektfull mot andra
 • Du är ansvarsfull och motiverad att lära dig i en seriös träningsmiljö
 • Du talar engelska på en konversationsnivå
 • Du är 18 år eller äldre
 • Du har rätt att resa in och vistas i Kanada under programmets gång (turistvisum)

 

Intresset för kursen är stort och platserna fylls snabbt. Vi har bara ett minimum av platser på denna kurs, vilket är anledningen till att vi använder oss av “först till kvarn”-principen. Det betyder att ju tidigare du når oss, desto större är chansen att det fortfarande finns en plats kvar på kursen.

Du kan anmäla dig via länken här på sidan bredvid pris och startdatum eller via knappen i övre hörnet.

 

Pris

Course Icon 12 veckors skidinstruktörskurs i Kanada

Course Icon Från 129.995 kr

Course Icon

Course Icon Sun Peaks, Kanada

Course Icon Januari - April

Course Icon Deposition 1000 kr

Ansök

Frågor? Ring oss på +46 40 606 08 72

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig