Level 1 och 2 skidinstruktörskurs i Verbier

Jobba och träna hela vintern i ett av världens bästa skidområden i Alperna

Level 1 och 2 skidinstruktörskurs i Verbier med Altitude

Verbier är ett freeride-mecka! Den absoluta toppen när det kommer till big mountain skidåkning. Det är inte för inte som Verbier har varit värd för finalen i Freeride World Tour i mer än ett decennium! För en omfattande skidinstruktörskurs på level 1 och 2 i Verbier med Altitude, är det verkligen så att du inte bara tar del av världsberömd skidåkning, utan även förenar detta med en livlig by och en enastående nattlivsupplevelse. Den internationella atmosfären i området innebär att det inte är ovanligt att du under dagen möter en eller till och med två professionella skidåkare. Det är också värt att notera att många proffs inom sporten väljer Verbier som sin bas, vilket i sig är en indikation på ortens kvaliteter!

Inom ramen för detta program erbjuds du inte bara en utbildning på level 1 och 2, utan också möjligheter att skugga och arbeta under hela säsongen genom en internship i Verbier. Du har dessutom chansen att utöva ditt yrke i regioner som Grindelwald, Andermatt, Gstaad och/eller Italien, vilket möjliggör en säsong som sträcker sig över hela Schweiz. I Verbier är du också i direkt anslutning till 4 Vallées, en av Schweiz största skidorter, som bjuder på några av de mest varierade terrängerna i världen.

Din vinter som skidinstruktör i Schweiz

Din vintersäsong som skidinstruktör i Verbier inleds från början av december med vårt engelskspråkiga level 1 och 2 instruktörsprogram. Syftet med detta program är att förbereda dig för arbete som skidinstruktör på skidskolan, samt hos deras partners runt om i Schweiz.

Med i paketet ingår inte bara ett säsongsliftkort till Verbier utan också boende som är ordnat för hela säsongen, inklusive första månadens hyra. Dessutom omfattar kursen en internationellt erkänd BASI level 1+2 utbildning, samt över 135 timmars träning ledd av högkvalificerade instruktörer. Denna utbildning skapar möjligheter för arbete och skuggning vid skidskolan i Grindelwald, Andermatt, Gstaad och/eller Italien. Hela denna upplevelse tar plats i Verbier, en av Schweiz mest framstående semesterorter.

Förberedelserna inför din level 1 certifiering kommer att genomföras före jul, vilket gör att du har möjlighet att skugga eller arbeta under jul- och nyårshelgerna, antingen i Verbier eller någon annan av Altitudes fantastiska skiddestinationer. Januari markerar starten för din träning mot level 2 certifieringen som äger rum i slutet av januari eller början av februari. För att vara redo inför högsäsongsperioden, som sträcker sig från mitten av februari till början av mars och sedan igen från slutet av mars till säsongens avslutning, är det av största vikt att genomföra denna träning. Genom den omfattande träningen kommer du att bygga upp en betydande mängd erfarenhet som kommer att vara ovärderlig när du arbetar och skuggar under högsäsongen. Dessutom, i början av mars, kommer du att delta i ytterligare ett intensivt träningsblock där du introduceras till offpistträning och ägnar en hel vecka åt raceträning, inklusive förberedelser inför en potentiell level 3 certifiering i framtiden.

VAD ÄR INKLUDERAT I SKIDINSTRUKTÖRSKURSEN I VERBIER? 

Sammanfattningsvis har vi planerat din episka säsong från december till april, där du kommer att bli certifierad skidinstruktör. Säsongen inkluderar omfattande träning, skuggning och gott om arbetsmöjligheter i Verbier/ Grindelwald, Andermatt, Gstaad och/ eller Italien.

Här är detaljerna för vad vi har inkluderat för dig:

 • En hel vintersäsong i Schweiz
 • 5 månaders delat säsongsboende med första månaden betald*
 • Säsongsliftkort till Verbier och 4 Vallées**
 • 135+ timmar level 1 och 2 skidinstruktörsträning
 • Level 1 och 2 BASI utbildning inklusive alla kostnader, material och ett års medlemskap
 • Skugg-/ och jobbmöjligheter hos Altitude skidskola under säsongen***
 • Orientering på skidskola för att förbereda dig för livet som instruktör
 • On-snow undervisning, mentorsessioner, träning i att slipa skidor, individuell målsättning och action plan
 • En vecka med raceträning och en lavinsäkerhetsutbildning
 • Snowminds Team Leader och Social Events under kursen och säsongen
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Pre-season fitness program
 • Kick-off Event innan avresa
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion efter vintersäsongen
 • 24 timmars nödtelefon under kursen och säsongen
 • Trygghet att boka med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Verbier, Schweiz****
 • Hyra för hela säsongen och deposition (betalas 1 månad före avresa)*
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumkostnader etc.
 • Mat, utrustning och annat som inte nämns ovan

 

 

*Snowminds erbjuder arrangerat boende för hela säsongen, så att du kan undvika besväret att hitta det på egen hand, och få chansen att bo tillsammans med de andra Snowminders. Den första månaden ingår i kurspaketet, och i de flesta fall ombeds du att betala hyran för resten an säsongen före avresa. Priset för boendet ligger vanligtvis mellan 800-1200 CHF per månad. Om du är intresserad av att boka ditt eget boende för hela vintersäsongen, vänligen kontakta oss för ett rabatterat kurspris.

**Det finns en tilläggsavgift på 300 CHF för liftkort för personer som är 24 år eller äldre (för personer födda 1999 och äldre) och/eller en tilläggsavgift på 300 CHF för personer som anmäler sig efter den 20 november 2023.

***Anställning är beroende av att du klarar dina intervjuer och prov, och din prestation under utbildning, professionalism och franska språkkunskaper. Det förväntas att du kan resa till andra områden för att undervisa under jul/nyår och februari

****Vi hjälper gärna till med rekommendationer för bokning av transport till Verbier. Vänligen kontakta oss om du är intresserad.

PROGRAM FÖR SÄSONGEN

Snowminds level 1 och 2 skidinstruktörskurs i Verbier är perfekt designad för dig som vill ta ett sabbatsår, karriäravbrott eller förändring i livet, såväl som de som vill ha möjligheten att utvecklas som skidlärare i Verbier och 4 Vallées i de schweiziska alperna.

Början av december: Träning med tränings-, service- och actionprogram
Mitten av december: BASI level 1 examensperiod
Jul och nyår: Skuggning i Verbier och/eller eventuell undervisning i Grindelwald/Gstaad
Januari: BASI level 2 utbildning
Början av februari: BASI level 2 examensperiod
Mitten av februari till slutet av februari: Skuggning i Verbier och/eller eventuell undervisning i Grindelwald/Gstaad
Slutet av februari: Teknisk skid- och utvecklingsutbildning och/eller arbete i Italien
Början av mars: Träning med freeride
Mitten av mars: Raceträning
Slutet av mars till slutet av april: Möjligt arbete och friåkning

 

Programmet är ungefärligt och kan komma att ändras. Observera att träningsprogrammen på nivå 1 och 2 består av dagar i backen, dagar utanför backen och dagar som är lediga. Den exakta planeringen görs i enlighet med väderförhållandena under dessa veckor.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande
 • Du är minst 18 år
 • Du kan stanna i Schweiz under hela kursperioden

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.
*För att förbättra dina franska språkkunskaper inför kursen rekommenderar vi starkt vår online, skräddarsydda franska kurs, som förbereder dig steg för steg för en säsong som skidinstruktör i de schweiziska alperna oavsett vilken nivå du befinner dig på.

"I've done 5 seasons in Les 4 Vallées ski resort and it was absolutely amazing. If you look for amazing skiing and personal development on and off the snow look no further and GO!"

- Thijs Kennis, Snowminds Course Manager

Detaljer om kursen

FÖRVÄNTNINGAR PÅ JOBBET SOM INSTRUKTÖR

Som din potentiella arbetsgivare bestämmer skidskolan, inte Snowminds, självständigt ditt arbetsschema, ersättning och andra anställningsvillkor. Följaktligen är ditt anställningsförhållande direkt med skidskolan, och vi kan inte garantera specifika villkor som ett minsta antal arbetstimmar. Men om du har några frågor eller funderingar är vi alltid tillgängliga för att hjälpa dig.

Som ny skidlärare kommer ditt primära ansvar att innebära att övervaka stora grupper av barn, ibland upp till tio. Denna roll kan vara utmanande och kräver specifika färdigheter som du kommer att förvärva under din utbildning. Att arbeta i den här miljön utrustar dig med unika färdigheter, såsom klass- och tidshantering samt problemlösning.

Som nycertifierad instruktör kommer du huvudsakligen att arbeta med stora grupper av barn, ibland klara upp till 10. Detta är en ganska utmanande uppgift och kräver vissa färdigheter som du kommer att få under träningen. Att arbeta i den här miljön kommer att förbereda dig med vissa färdigheter som inte kan erhållas någon annanstans, färdigheter som klassledning, tidshantering och problemlösning.

ARBETSTIMMAR

Som nyutbildad instruktör befinner man sig vanligtvis på “botten av näringskedjan” när det gäller arbete. Med andra ord, ju mer erfarna instruktörer får första prioritet, men ju mer du visar din passion och vilja att arbeta hårt, desto bättre. Vi rekommenderar starkt att göra det bästa av de livligare högsäsongsperioderna i skidskolan genom att visa dina handledare att du är motiverad att undervisa så många lektioner du kan.

De mest hektiska perioderna under högsäsong är jul och nyår, februari och på vissa orter påsk. Det är vanligt att du är inbokad i timmar efter dina språkkunskaper, sociala färdigheter och personkunskaper. Det finns alltid möjligheter att skugga lektioner innan du undervisar din första, vilket kan vara ett bra sätt att visa din entusiasm och motivation för din skidskola.

SPRÅK

Vår skidskolepartner föredrar instruktörer som kan lite franska och/eller tyska, och att kunna några grundläggande fraser kan avsevärt förbättra din lokala upplevelse. Språkkunskaper kan vara mer värdefulla eftersom certifieringsnivån och vissa orter erbjuder till och med en timlöneökning för varje ytterligare språk du talar!

Ju mer du övar på språket som talas i ditt destinationsland innan avresa desto bättre. Detta kommer att hjälpa din integration och i allmänhet ge dig en bättre upplevelse. Vi rekommenderar att du använder Duolingo för att träna och helst rekommenderar vi att du tar en språkkurs.

Vårt team har tillsammans gjort mer än 25 säsonger över hela världen och vi vet bättre än någon annan hur det är att börja arbeta med ett nytt språk för första gången. Även om det kan verka förvirrande till en början, vet vi att det är mer än möjligt att ta tag i med lite övning. Utöver vanliga språkkurser fokuserar Snowlingo-kurserna specifikt på vad du faktiskt behöver när du arbetar som skid- eller snowboardinstruktör. På vår hemsida kan du läsa mer om det.

LÖN

När det gäller ekonomiska förväntningar, låt oss vara tydliga: Du blir inte rik på en säsong som nycertifierad instruktör.

För en nivå 1-instruktör i Verbier bör du förvänta dig något mellan 15 CHF och 20 CHF per arbetad timme. Om du får en högre certifiering kan detta ändras. Denna lön kan variera mellan skidskolor, eftersom vissa skolor tar hänsyn till olika saker som språk och undervisningserfarenhet.

Vi rekommenderar alltid att ha minst 2000 schweizerfranc i fickpengar så att du kan få ut det mesta av säsongen. Generellt sett skiljer det sig mycket från vad våra instruktörer tjänar och spenderar under säsongen eftersom vanor/personliga budgetar varierar så mycket.

Ibland finns det möjligheter att plocka ut ytterligare arbetstimmar på orten under vintern i andra fjällavdelningar, såsom skidbutiker, aktiviteter och gästservice.

BOENDE

I Verbier ingår första månadens boende under kursen. Du kan bestämma om du vill få boendet arrangerat av Snowminds för resten av säsongen.

Många skidskolor i Schweiz inkluderar inte boende i arbetskontrakten då de ofta arbetar med mycket lokal personal. Därför samarbetar vi med skidskolorna för att ordna ett bra och passande boende åt dig. Du kommer att bo i delat boende med (mestadels) andra Snowminds-instruktörer i ett fantastiskt samhälle.

Bostadskontrakt
Hyran dras inte av från din lön utan betalas separat. Eftersom bostaden är säkrad för hela säsongen kommer ett undertecknat bostadskontrakt och full betalning att krävas före avresa. Hyran varierar, men ligger vanligtvis mellan 800-1200 CHF i månaden.

Bostadsdeposition
En deposition ska betalas för att täcka eventuella skador, saknade föremål, städning, tvätt av sängkläder, handdukar och/eller annat som hyresvärden kommer att ha anspråk på efter hyresavtalet. Det återstående beloppet kommer att överföras tillbaka till dig elektroniskt efter säsongen av Snowminds.

ARBETSTILLSTÅND

För att stanna och arbeta i Schweiz under vintersäsongen måste du vara EU- eller EFTA-medborgare (EFTA som består av Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz). Även om Schweiz inte är medlem i EU, är det en del av EFTA och ger därmed fri rörlighet till dem från EU/EFTA-länder.

Ändå måste du få ett arbetstillstånd när du är i Schweiz, innan du börjar arbeta på en skidskola. Din skidskola och din lagledare hjälper dig och ger dig råd om det lämpligaste tillståndet, som varierar beroende på hur mycket arbete per månad.

Din skidskola hjälper dig med att betala de relevanta avgifterna till registreringskontoret.

Obligatorisk schweizisk sjukförsäkring/turistskatt
De flesta arbetstillstånd i Schweiz kräver att du också betalar för obligatorisk schweizisk sjukförsäkring som måste betalas utöver registreringsavgiften för att vara berättigad att arbeta.

Om du inte har arbetstillstånd, och inte arbetar, så kräver Schweiz att du betalar en daglig turistskatt istället. Detta är vanligtvis runt 2,50-4,50 CHF per dag, beroende på ditt boende.

Om du är intresserad av att läsa mer om arbete i Schweiz som utlänning hänvisar vi till den officiella schweiziska regeringens webbplats.

Pris

Course Icon Level 1 och 2 skidinstruktörskurs i Verbier

Course Icon Från 81.995 SEK

Course Icon

Course Icon Verbier, Schweiz

Course Icon December - April

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Kontakta oss!

Begränsad antal visum till Kanada! 🇨🇦

Gör din dröm till verklighet!

ANSÖK NU