Skidinstruktörskurs i Verbier med ESS

Var med på våran 3 veckors level 1 instruktörskurs och jobba en vinter i Verbier

SKIDINSTRUKTÖRSKURS I VERBIER MED ESS

Ge dig ut på en skidinstruktörskurs i Verbier, Schweiz – landets största skidområde. Verbier, en konsekvent värd för Freeride World Tour-finalerna i över ett decennium, har imponerande 410 km av sammanlänkade pister som nås av 93 skidliftar. Kombinationen mellan skidåkning i världsklass, en pulserande by och spännande nattliv kulminerar i en internationell atmosfär som är unik för Verbier. Anläggningen är en föredragen hemvist för många professionella skidåkare, ett bevis på skidområdets standard.

Vi är glada över att kunna erbjuda en 3-veckors level 1 skidinstruktörskurs i samarbete med den uppskattade l’École Suisse de Ski et de Snowboard de Verbier (ESS, även känd som den lokala schweiziska skidskolan!). Som en del av din skidinstruktörskurs i Verbier kommer du att få utbildning av duktiga tränare som förbereder dig för certifieringen av Swiss Kids Instructor Level 1 (som genomförs på engelska). När du är klar kommer du stolt att bära den ikoniska röda och vita uniformen, redo att dela med dig av dina nyvunna färdigheter i backarna. Voila!

SKIDINSTRUKTÖRSKURS OCH SÄSONG I VERBIER

Från slutet av november kommer du att delta i vår omfattande 3-veckors skidinstruktörskurs i Verbier. Den här kursen är speciellt utformad för att utrusta dig för din roll som instruktör på den lokala ESS-skidskolan. Utbildningen kommer att genomföras på både franska och engelska, vilket ger optimal förberedelse för en säsong i de fransktalande schweiziska alperna.

Tillsammans med en grupp andra motiverade Snowminds kommer du att anlända i slutet av november, bosätta dig i ditt säsongsbetonade boende, få ditt säsongsliftkort och börja träna för att klara din Level 1-certifiering innan jul. Detta gör att du kan skugga och/eller arbeta under de livliga jul- och nyårshelgerna. Kursen ger en unik möjlighet att få skidinstruktörscertifikatet Swiss Kids Instructor Level 1 och att avsevärt förbättra dina franska språkkunskaper medan du arbetar i en schweizisk skidskola under en hel säsong i Verbier.

Kort sagt, vi har din säsong i de legendariska 4 Valleys sorterad, och erbjuder allt från träning, skuggning och arbetsmöjligheter. Du kommer att ha chansen att gå med i det unika ESS-communityt och utforska alla delar av resorten fram till säsongens slut i april!

LIVET SOM SKIDINSTRUKTÖR I VERBIER

Att ge sig ut på en skidinstruktörkurs i Verbier, Schweiz, är mer än en resa in i skidåkningens professionella värld – det är ett äventyr in i en säsong av upptäckter, lärande och oförglömliga upplevelser. Beläget i Schweiz största skidområde, är Verbier en smältdegel av kulturer och är känt för sin skidåkning i världsklass och livliga sociala scen, vilket gör det till den perfekta platsen för skidentusiaster att arbeta, leka och lära sig.

l’École Suisse de Ski et de Snowboard de Verbier (ESS) är ditt professionella hem för säsongen. Skidskolan har en rik tradition och ställer höga förväntningar på sina skidlärare, men det är inte bara hårt arbete; skidskolan är känd för sin kamratskap och stödjande miljö. När du inte finslipar dina kunskaper i backen finns det gott om möjligheter att varva ner och umgås med dina kollegor och nya vänner, vilket skapar livslånga minnen.

När april rullar runt kommer du att ha genomfört din skidinstruktörskurs i Verbier, skaffat dig ovärderliga yrkes- och livserfarenheter och skapat kontakter från världens alla hörn. Med Swiss Kids Instructor Level 1-certifieringen under ditt bälte kommer du att lämna Verbier med stora möjligheter att fortsätta din karriär som skidinstruktör i andra spännande orter. I huvudsak handlar det om att tillbringa en säsong i Verbier om att omfamna den kompletta alpina livsstilen. Det är det perfekta stället att skapa din framtid!

VAD ÄR INKLUDERAT I SKIDINSTRUKTÖRSKURSEN I VERBIER? 

Sammanfattningsvis har vi planerat din episka säsong i de ikoniska 4 Vallées, som omfattar omfattande träning, skuggning och gott om arbetsmöjligheter. Här är detaljerna för vad vi har inkluderat för dig:

 • En 3-veckors instruktörskurs i Verbier inklusive ett jobb som skidinstruktör hos ESS
 • 5 månaders delat boende i Le Chable eller Verbier, med första månaden inkluderad*
 • Säsongsliftkort till Verbier och 4 Vallées**
 • 8 dagars skidträning på engelska och franska för Swiss Snowsports Kids Instructor Course (Level 1)
 • 5 dagar engelsktalande Swiss Snowsports Kids Instructor couse inklusive alla kostnader, material och ett års medlemskap
 • Ett jobb som skidinstruktör hos den lokala Swiss ski school, l’École Suisse de Ski et de Snowboard de Verbier (ESS)***
 • Orientering på skidskola för att förbereda dig för livet som instruktör
 • Snowminds Team Leader och Social Events under kursen och säsongen
 • 4 dagars fransklektioner i Verbier
 • Pro-deals hos Snowminds Store
 • Pre-season fitness program
 • Kick-off Event innan avresa
 • Förberedelse inför säsongen och hjälp vad gäller packning, försäkring etc innan, under och efter säsongen
 • Inbjudan till Snowminds Reunion efter vintersäsongen
 • 24 timmars nödtelefon under kursen och säsongen
 • Trygghet att boka med Snowminds Återbetalningsgaranti

 

Vad är inte inkluderat?

 • Transport t/r från Verbier, Schweiz****
 • Hyra för hela säsongen och deposition (betalas 1 månad före avresa)*
 • Avbeställningsförsäkring, reseförsäkring och eventuella visumkostnader etc.
 • Mat, utrustning och annat som inte nämns ovan

 

 

*Snowminds erbjuder arrangerat boende för hela säsongen, så att du kan undvika besväret att hitta det på egen hand, och få chansen att bo tillsammans med de andra Snowminders. Den första månaden ingår i kurspaketet, och i de flesta fall ombeds du att betala hyran för resten an säsongen före avresa. Priset för boendet ligger vanligtvis mellan 800-1200 CHF per månad. Om du är intresserad av att boka ditt eget boende för hela vintersäsongen, vänligen kontakta oss för ett rabatterat kurspris.

**Det är en extra kostnad på 300 CHF på liftkorten för personer som är 24 år eller äldre (23/24 är detta för personer födda 1999 och äldre) och/eller en avgift på 300 CHF för personer som registrerat sig senare än 20 november 2023.

***Anställning hos ESS är beroende av att du klarar dina intervjuer och prov, och din prestation under utbildning, professionalism och franska språkkunskaper.

****Vi hjälper gärna till med rekommendationer för bokning av transport till Verbier. Vänligen kontakta oss om du är intresserad.

PROGRAM FÖR SÄSONGEN

Vår 3-veckors level 1 skidlärarkurs i Verbier är perfekt designad för dig som vill ta ett sabbatsår, karriäravbrott eller förändring i livet, såväl som de som vill ha möjligheten att utvecklas som skidlärare i Verbier och 4 Vallées i de schweiziska alperna.

Nedan är en översikt över vårt skidlärarutbildningsprogram med ESS i Verbier:

23.11.2023: Ankomst till Verbier med välkomstmöte och välkomstmiddag
24.11: Orientering i Verbier
25.-26.11: Träning med ESS Verbier (på franska och engelska)
27.11 – 1.12: Franska språkträning inomhus
2.12-3.12: Lediga dagar
4.12-9.12: Träning med ESS Verbier (på franska och engelska)
10.12: Ledig dag
11.12-15.12: Swiss Snowsports Kids Instructor-kurs på engelska
16.12 till slutet av april: skugg-/ jobbmöjligheter på skidskolan

 

Programmet är ungefärligt och kan komma att ändras. Den exakta planeringen görs i enlighet med väderförhållandena under dessa veckor.

VEM KAN ANSÖKA? 

På Snowminds är vi stolta över att välja rätt personer för vårt team av skid- och snowboardinstruktörer. Vi är kända bland skidskolorna för att utbilda kompetenta, energiska och toppmotiverade instruktörer. Det viktigaste för dig är att vara positiv, utåtriktad, äventyrlig och redo att arbeta hårt för att få ditt livs minne som en del av Snowminds-teamet.

Vad vi förväntar oss av dig som ansöker:

 • Du känner dig trygg att åka i röda backar
 • Du är positiv, utåtriktad och äventyrlig
 • Du är seriös, ansvarstagande och motiverad
 • Du tycker det är kul att undervisa och älskar att bli utmanad
 • Du pratar engelska flytande och har erfarenhet med franska*
 • Du är minst 18 år och kan åka till Schweiz på ett turistvisum

 

När du har skickat din ansökan får du en inbjudan till en intervju. Under intervjun kommer vi att utvärdera dig som kandidat medan du har möjlighet att få mer information om våra kurser och erfarenheten som skidinstruktör i Schweiz. Efter intervjun kommer vi att ringa dig och meddela om vi kan erbjuda dig en plats i vårt team.

Vi har ett stort intresse för våra kurser och platserna fylls snabbt. Därför har vi principen ”först till kvarn” med en ansökningsfrist varje månad. Detta innebär att ju tidigare du skickar in din ansökan desto större är dina chanser att komma med i teamet.
Du kan skicka in din ansökan här.
*För att förbättra dina franska språkkunskaper inför kursen rekommenderar vi starkt vår online, skräddarsydda franska kurs, som förbereder dig steg för steg för en säsong som skidinstruktör i de schweiziska alperna oavsett vilken nivå du befinner dig på.

"Being able to pass on my joy of skiing to others is the absolute best part of being an instructor. Children's ability to learn is inspiring and they are my absolute favorite lessons!"

- Miriam, Snowminds Instuktör

DETALJER OM KURSEN

FÖRVÄNTNINGAR PÅ JOBB

Som din potentiella arbetsgivare bestämmer skidskolan, inte Snowminds, självständigt ditt arbetsschema, ersättning och andra anställningsvillkor. Följaktligen är ditt anställningsförhållande direkt med skidskolan, och vi kan inte garantera specifika villkor som ett minsta antal arbetstimmar. Men om du har några frågor eller funderingar är vi alltid tillgängliga för att hjälpa dig.

Som ny skidlärare kommer ditt primära ansvar att innebära att övervaka stora grupper av barn, ibland upp till tio. Denna roll kan vara utmanande och kräver specifika färdigheter som du kommer att förvärva under din utbildning. Att arbeta i den här miljön utrustar dig med unika färdigheter, såsom klass- och tidshantering samt problemlösning.

ESS Verbier räknar med att du tar med dig grundläggande kunskaper i franska till kursen. För att förstärka detta inkluderar skidlärarkursen i Verbier fem dagars franskträning. Vi rekommenderar också starkt vår Snowminds onlinekurs i franska före avresan.

ARBETSTIMMAR

Som nyutbildad instruktör befinner man sig vanligtvis på “botten av näringskedjan” när det gäller arbete. Med andra ord, ju mer erfarna instruktörer får första prioritet, men ju mer du visar din passion och vilja att arbeta hårt, desto bättre. Vi rekommenderar starkt att göra det bästa av de livligare högsäsongsperioderna i skidskolan genom att visa dina handledare att du är motiverad att undervisa så många lektioner du kan.

De mest hektiska perioderna under högsäsong är jul och nyår, februari och på vissa orter påsk. Det är vanligt att du är inbokad i timmar efter dina språkkunskaper, sociala färdigheter och personkunskaper. Det finns alltid möjligheter att skugga lektioner innan du undervisar din första, vilket kan vara ett bra sätt att visa din entusiasm och motivation för din skidskola.

SPRÅK

Vår skidskolepartner föredrar skidlärarkandidater som kan lite franska före ankomst, och att kunna lite grundläggande franska kan avsevärt förbättra din lokala upplevelse. Språkkunskaper kan vara mer värdefulla eftersom certifieringsnivån och vissa orter erbjuder till och med en timlöneökning för varje ytterligare språk du talar!

Ju mer du övar på språket som talas i ditt destinationsland innan avresa desto bättre. Detta kommer att hjälpa din integration och i allmänhet ge dig en bättre upplevelse. Vi rekommenderar att du använder Duolingo för att träna och helst rekommenderar vi att du tar en språkkurs.

Vårt team har tillsammans gjort mer än 25 säsonger över hela världen och vi vet bättre än någon annan hur det är att börja arbeta med ett nytt språk för första gången. Även om det kan verka förvirrande till en början, vet vi att det är mer än möjligt att ta tag i med lite övning. Utöver vanliga språkkurser fokuserar Snowlingo-kurserna specifikt på vad du faktiskt behöver när du arbetar som skid- eller snowboardinstruktör. Här kan du läsa mer om det.

LÖN

När det gäller ekonomiska förväntningar, låt oss vara tydliga: Du blir inte rik som skidlärare, men lönen blir inte mycket bättre än i Schweiz!

Med Swiss Snowsports Kids Instructor-certifieringen i dina händer bör du räkna med att tjäna runt 27 CHF i timmen på ESS. Om du får en högre certifiering kommer detta att förbättras.

Eftersom arbetsvolymen kan fluktuera, rekommenderar vi att du har minst 2000 CHF i reserv för att njuta fullt ut av din säsong. Våra instruktörers intäkter och utgifter skiljer sig markant på grund av deras olika utgiftsvanor och personliga budgetar.

Dessutom finns det enstaka chanser att utöka din arbetstid på orten under vintersäsongen. Dessa möjligheter kan uppstå i olika bergsavdelningar, såsom skidutrustningsbutiker, fritidsaktiviteter och gästtjänster.

BOENDE

I Verbier har vi ordnat säsongsboende, där du kommer att bo tillsammans med andra från den 3 veckor långa skidlärarkursen. Tänk på att vi har inkluderat den första månadens boende i paketpriset och att du bör räkna med att betala resten av säsongens boende i sin helhet 1 månad före avresa. I Verbier varierar boendet vanligtvis från 800-1200 CHF per månad + en deposition.

Många skidskolor i Schweiz inkluderar inte boende i arbetskontrakten då de ofta arbetar med mycket lokal personal. Därför samarbetar vi med lokala boendepartners för att ordna ett bra och passande säsongsboende åt dig. Du kommer att bo i delat boende med (för det mesta) andra Snowminds-instruktörer i antingen Verbier eller Le Chable, som bara ligger en gondolresa bort.

Innan avresa kommer du att presenteras var säsongsbostaden ligger och ett kontrakt som vi gärna vill att du läser och skriver under. Tänk också på att en deposition ska betalas för att täcka eventuella skador, saknade föremål, städning, tvätt av sängkläder, handdukar och/eller annat som hyresvärden kommer att ha anspråk på efter hyresavtalet. Det återstående beloppet kommer att överföras tillbaka till dig elektroniskt efter säsongen av Snowminds.

ARBETSTILLSTÅND

För att stanna och arbeta i Schweiz under vintersäsongen måste du vara EU- eller EFTA-medborgare (EFTA som består av Island, Liechtenstein, Norge och Schweiz). Även om Schweiz inte är medlem i EU, är det en del av EFTA och ger därmed fri rörlighet till dem från EU/EFTA-länder.

Ändå måste du få ett arbetstillstånd när du är i Schweiz, innan du börjar arbeta på en skidskola. Din skidskola och din lagledare hjälper dig och ger dig råd om det lämpligaste tillståndet, som varierar beroende på hur mycket arbete per månad.

Din skidskola hjälper dig med att betala de relevanta avgifterna till registreringskontoret.

Obligatorisk schweizisk sjukförsäkring/turistskatt
De flesta arbetstillstånd i Schweiz kräver att du också betalar för obligatorisk schweizisk sjukförsäkring som måste betalas utöver registreringsavgiften för att vara berättigad att arbeta.

Om du inte har arbetstillstånd, och inte arbetar, så kräver Schweiz att du betalar en daglig turistskatt istället. Detta är vanligtvis runt 2,50-4,50 CHF per dag, beroende på ditt boende.

Om du är intresserad av att läsa mer om arbete i Schweiz som utlänning hänvisar vi till den officiella schweiziska regeringens webbplats.

Pris

Course Icon 3 veckors level 1 skidinstruktörskurs i Verbier med ESS

Course Icon Från 63.995 SEK

Course Icon

Course Icon Verbier, Schweiz

Course Icon November - April

Course Icon Deposition 1000 SEK

Ansök

Frågor? Kontakta oss!

Gratis online informationsmöte

Lyssna när våra experter berättar om livet som skidinstruktör

Anmäl dig