Japan

Upplev världens bästa puder

Destinationen

 

 

Japan associeras ofta med sushi, TV-spel, elektronik och gamla tempel. Allt detta är såklart sant, men de senaste åren har landet blivit känd i skidvärlden av en helt annan anledning: det djupaste och fluffigaste pudret som finns! Dessa förhållanden har gjort Japan förtjänt av sitt smeknamn: JaPOW!

 

Är du redo? Isåfall erbjuder Snowminds dig möjligheten at snabbt bli skidinstruktör eller snowboardinstruktör i Japan. Din säsong startar med en 3 veckors skidinstruktörsutbildning eller en 3 veckors snowboardinstruktörutbildning där du får förstklassig träning för att du ska vara fullt förberedd för din examinering som hålls i slutet av kursen. Efter avklarad utbildning så har du jobbgaranti på en av våra internationellt igenkända partnerskidskolor i till exempel Niseko, Rusutsu eller Kiroro. Oavsett var du spenderar vintersäsongen så lovar vi att ditt japanska äventyr med Snowminds blir episkt. Är du också intresserad av att ta nästa steg i Japan? Då kan vi erbjuda dig vår level 2 utbildning. Det innebär att du blir en mer avancerad instruktör. Kursen är anpassad efter din säsong och schema för att du ska jobba och träna hela säsongen.

 

 

Bergen

 

På den norra ön Hokkaido ligger en plats lika mystisk som Jurassic Park. Eller okej, det finns inga dinosaurier men platsen har sin egen magi: världens fluffigaste och djupaste puder, då det snöar 16 meter per år. Hur är det möjligt? Hokkaido har den ideala temperaturen då kall luft blåser in från Sibirien och krockar med säsongsvindar över Japanska havet, en process som skapar mycket fukt. Fukten samlas i stora snömoln som sedan dumpar över bergen. Resultatet? Puder som MÅSTE shreddas.

 

Det finns flera skidområden i Hokkaido och alla erbjuder något unikt. Det största och mest välkända är Niseko, hit vallfärdar skidåkare från hela världen. Men du kan nästan inte misslyckas med en puderjakt på Hokkaido då klimatet gör att du kan finna djupt puder nästan varsomhelst.

 

 

 

 

 

LIVET SOM INSTRUKTÖR

 

Som instruktör i Japan så har du möjlighet att inte bara djupdyka i puder, men också i en spännande kultur. Det är till exempel inte särskilt troligt att finna hälsosammare och lika noggrant tillagad mat någon annanstans. Vi snackar sushi, teriyaki bowls, Ramén och Miso soppa att värma sig med efter en heldag i pudret.

 

Under din skidsäsong i Japan så kan du räkna med många kulturella upplevelser. Flyg till fastlandet och upplev Tokyo, en av världens modernaste städer. Under vardagen som instruktör kan du bada i heta källor eller avsluta dagen på en karaokebar. Det är egentligen omöjligt att inte trivas här och vi är glada at kunna erbjuda en övergripande upplevelse utöver din skidlärarutbildning. Av erfarenhet vet vi att du kommer tappa hakan på daglig basis – Japan är verkligen något extra och håller hög kvalitet i alla aspekter.

 

OBS! Möjligheten att ansöka om visum beror på nationalitet och jobberfarenhet. Dessutom finns det endast ett mycket begränsat antal platser tillgängliga för Japan. Detta gör ansökningsprocessen strikt. När du registrerar dig för Japan går du först igenom två ansökningsrundor. Så visa ditt bästa jag när du registrerar dig för Japan! Kontakta oss om du har några frågor eller funderingar om just du kan ansöka om visum. 

 

SKIDSKOLAN DESTINATIONER

ANMÄL DIG TILL VÅRA Q&A SESSIONS

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl