Schweiz

Fantastisk snö. Grym freeride. Vacker natur.

Destinationen

 

Mysiga byar och ett otroligt bergslandskap är kulisserna i en säsong i Schweiz. I ett land som är känt för att ha ordning och alltid hög kvalité, är skidåkningen också en klass för sig.

Schweiz är landet som alla offpist entusiaster flockas till, och speciellt Verbier är känt för att hålla många freeride tävlingar. För den erfarna skidåkaren är det en riktig mekka att kunna susa ner för långa pister som Schweiz erbjuder med sina höga toppar.

Utöver skidåkning är Schweiz känt för din enastående natur, choklad och ost – och det är väl allt man behöver i livet?

Snowminds destinationer i Schweiz

Bergen

Skidområdena i Schweiz är en fantastisk “playground” för både medel- och erfarna skidåkare och snowboardåkare.

Oavsett om du vill göra en säsong med det ikoniska Matterhornberget i sikte medan du är på Zermatt, leva drömmen i “Alpernas pärla” i Saas-Fee, eller bege dig till de världsberömda 4 Vallées (Nendaz, Verbier, La Tzoumaz), we got you. De höga bergen ger inte bara en otrolig snögaranti där du till exempel kan åka skidor i Saas-Fee och Zermatt året runt – de ger också naturligtvis långa och utmanande backar, allt från avslappnade blåa backar till branta svarta. I hjärtat av de 4 Vallées, ett av de största skidområdena i Europa, är Nendaz ett drömresmål för alla som på allvar vill förbättra sin teknik. I anslutning till de 4 Vallées öppnar Verbier och La Tzoumaz för fantastisk terräng med sitt berömda freeriding paradig´s med aktiviteter som ski touring, heliskidåkning och freestyle-skidåkning på Audi quattro funslopes.

Den varierade terrängen och träningen av hög kvalitet gör Schweiz till ett bra ställe att utveckla dina färdigheter som ny instruktör. För dem som vill ha en utmaning, här kan du också testa dina färdigheter på några av Europas brantaste backar, men det är inte bara pisterna i Schweiz som är lysande. Utforska dess backcountry-mekka och du kommer att förstå varför skidåkare och snowboardåkare år efter år återvänder till de schweiziska alperna för att få igång adrenalinet.

Livet som instruktör

Som skid- eller snowboardinstruktör i Schweiz har du både möjlighet att ta din egen skidåkning i den riktning som passar dig, samtidigt som du kan arbeta för en skidskola som förväntar dig att du ska tillhandahålla samma service som resten av det schweiziska folket är känt för över hela världen.

Oavsett om du vill ha ett fantastiskt sabbatsår eller vill börja en ny karriär inom skidbranschen, finns det många möjligheter till fantastiska upplevelser som instruktör i Schweiz. Från 5 veckors level 1-kurser till säsongslånga utbildningsprogram med praktikplatser, we got you. Vi är redo att hjälpa dig att hitta det perfekta alternativet för dig så att du kan få ut det mesta av en säsong i Schweiz med Snowminds.

GRATIS ONLINE INFOMÖTEN

ANMÄLA DIG