Österrike

Bli skid- eller snowboardinstruktör

Destinationen

 

I Österrike ligger skiddestinationerna tätt och Snowminds kan stolt erbjuda ett stort utbud av skid- och snowboardlärarutbildningar med jobbgaranti på flera av dessa. Vi älskar inte Österrike utan grund. Förutom att världens första skidskola grundades i Kitzbühel så har landet fostrat oräkneliga alpina världsmästare. Det är också i Österrike du hittar den vildaste afterskin och de mysigaste alpbyarna. Det är inte bara vi på Snowminds som känner kärlek för Österrike, vi delar den med skid- och snowboardåkare överallt.

 

Oavsett om du jobbat som instruktör tidigare eller vill göra en första säsong så kan vi på Snowminds, med ett stort urval av utbildningar, erbjuda dig kurser och möjligheter. Vi erbjuder flera utbildningar för dig som vill jobba som skidlärare och utveckla din åkning på hela berget. Under vår 5 veckors kurs får du inte bara möjlighet att bli certifierad skidlärare men också ökad kunskap om offpist- och parkåkning. Om du inte har så mycket åkerfarenhet sedan tidigare finns också en 5 veckors kurs för nybörjare som vänder sig specifikt till dig! Gillar du också att åka snowboard? Gå en 3 veckors snowboardlärarutbildning eller passa på att bli certifierad instruktör på både skidor och snowboard på vår 5 veckors dualkurs! För dig som snabbast möjligt vill komma ut och undervisa finns också kortare kurser och för dig som vill ta ännu ett steg i din utveckling erbjuder vi Level 2 utbildningar både för skidor och snowboard. I Österrike har vi ett stort urval av kurser för att du ska hitta den som passar just dig, se nedan för fler alternativ.

 

 

 

 

Bergen

 

Höga toppar, välpistade backar och charm finns det oändligt av i Österrike. Det är några av anledningarna till att vi är så glada att kunna erbjuda våra utbildningar här. Eftersom landet har så många skidsystem så kan alla hitta en favorit. De olika orterna skiljer sig bland annat i storlek, afterskikultur och typ av terräng. Under åren har Snowminds utvecklat samarbeten med internationellt erkända destionationer som St.Anton, Zell an See, Kaprun samt lokala legender som Flachau och Bad Gastein. Var du än hamnar kan vi garantera att det kommer vara en bra match.

 

I ett land där skidåkning närmast är en religion byggs förhoppningar på snögudarna upp inför varje säsongsstart. I Österrike lämnas dock inget åt slumpen: nästan alla destinationer har moderna snöläggningssystem för att säkra en lång och snörik säsong. Det bidrar till att många skidåkare återvänder år efter år och gör det till ett säkert kort för dig som vill spendera ditt sabbatsår som skid- eller snowboardinstruktör med Snowminds.

 

 

Livet som instruktör

 

En säsong i Österrike erbjuder äventyr både med och utan skidor eller snowboard. Det finns möjlighet att testa kvällsskidåkning, afterski, vandring, skitouring (earn your turns!) och snowkiting. Flera alpina världscuptävlingar går av stapeln under vintern och ger dig möjlighet att heja fram de svenska åkarna på plats. Men det viktigaste av allt är att du får uppleva allt detta med nya vänner och bli en del av Snowminds stora nätverk av skid- och snowboardinstruktörer. Så förutom att drastiskt förbättra din åkning kommer du bli bättre på språk av bara farten.

 

I de mysiga alpbyarna präglade av den karakteristiska arkitekturen, de familjeägda restaurangerna och de högljudda afterskibarerna, kommer du aldrig bli uttråkad. Under säsongen får du också chansen att uppleva Salzburg och Wien som erbjuder shoppping, kultur och mycket mer.

 

 

SKIDSKOLAN DESTINATIONER

ANMÄL DIG TILL VÅRA INFOMÖTEN

Bli inspirerad till en vinter i snön!

Anmäl